Atentie, Romania sub canicula! Bucurestenii au luat cu asalt strandurile ca sa suporte mai usor cele 40 de grade Celsius

Publicat: 08/08/2013 | 23:00

Meteorologii au emis pentru joi si vineri o avertizare de cod portocaliu si una de cod galben pentru mai multe judete din tara, inclusiv Bucuresti, iar in aceste conditii locuitorii Capitalei au luat cu asalt strandurile pentru a se racori.

 

Chiar daca era zi lucratoare, ieri balaceala a devenit sport national. Si asta deoarece cel mai mare parc acvatic din tara era aproape plin, iar sute de bucuresteni se scaldau in apa si incercau sa faca fata caniculei.

Elena a fugit de caldura la strand
Elena a fugit de caldura la strand

Bauturile cu gheata si berea rece au fost pe placul celor prezenti, iar apa tocmai buna. “ Ma racoresc in piscina cu valuri,  iar cand este soare puternic, ma mut la bar”, ne-a spus Elena, o tanara de 23 de ani, in timp ce se plimba pe colac. De altfel, o alta fata care abia ajunsese in parc, ne-a declarat ca face cu greu fata temperaturilor ridicate.

Bianca se ascunde de gradele Celsius sub umbrela de la bar
Bianca se ascunde de gradele Celsius sub umbrela de la bar

“Te topesti pur si simplu pe strada, este o caldura infernala. Am venit sa ma racoresc la piscina, iar pe seara vreau sa fac surf”, a spus Bianca, o tanara de 21 de ani.

La cel mai mare parc acvatic din Romania toboganele sunt atractia principala
La cel mai mare parc acvatic din Romania toboganele sunt atractia principala

Bucurestenii care nu au apucat sa mearga la parcul acvatic si care se aflau pe strada la orele amiezii, s-au adapostit in corturile anticanicula amplasate de Primaria Municipiului Bucuresti. O adevarata oaza pentru locuitorii Capitalei, in corturile respective s-au adapostit multi trecatori care s-au racorit cu un pahar de apa rece. La cortul amplasat la Gara de Nord, in doar patru ore s-au „evaporat” patru bidoane de apa, adica vreo 400 de pahare.

Canicula

Potrivit avertizarilor emise de meteorologi, in judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin si Mehedinti, avertizate cu cod portocaliu, canicula se va intensifica, maximele termice se vor situa intre 37 si 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Canicula

In Banat, Crisana, Maramures, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei si in jumatatea vestica a Munteniei va fi canicula, temperaturile maxime vor depasi 36-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala  va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

Au venit sa i-a apa rece ca gheata de la fantana, din sectorul 2, sapata la peste 170 de metri adancime
Au venit sa i-a apa rece ca gheata de la fantana, din sectorul 2, sapata la peste 170 de metri adancime

De altfel, in urma avertizarii meteorologilor, Ministerul Sanatatii solicita serviciilor de ambulanta „alertarea” si suplimentarea echipajelor in zonele unde numarul solicitarilor este in crestere, si recomanda populatiei sa urmeze sfaturile doctorilor, astfel incat sa fie reduse riscurile medicale cauzate de canicula din aceste zile.

A.S.

(sursafoto anm.ro)

Canicula

 

Citește și...