ATP Next Gen Finals a ajuns la faza semifinalelor! Dueluri DE FOC la Milano!

Autor: Sabin P.
Publicat: 08/11/2019 | 09:39
ATP Next Gen Finals a ajuns la faza semifinalelor! Dueluri DE FOC la Milano!

Vineri, începând cu ora 20:00, se joacă prima semifinală de la ATP Next Gen Finals, între Alex De Minaur și Frances Tiafoe. Apoi, nu mai devreme de ora 22:00, Jannik Sinner este față în față cu Miomir Kecmanovic. Spectacolul este garantat la Milano, iar mâine va avea loc marea finală.

Alex De Minaur a bifat semifinalele fără emoții. Australianul i-a învins în faza grupelor pe Alejandro Davidovich Fokina, Miomir Kecmanovic și Casper Ruud, cedând doar două seturi pe parcurs. „Demonul” este favoritul principal al competiției unde a ajuns în finală la ediția trecută, pierzând în fața grecului Stefanos Tsitsipas, actualul număr 6 mondial. De partea opusă, Frances Tiafoe a început turneul cu o înfrângere logică împotriva italianului Jannik Sinner, însă a obținut calificarea după succesele cu Ugo Humbert și Mikael Ymer, în 4, respectiv 3 seturi. Americanul este cel mai „vârstnic” jucător al competiției, la 21 ani și cel mai experimentat, însă De Minaur este tenismenul aflat pe val.

În a doua semifinală, se întâlnesc doi dintre cei mai tineri jucători de la Milano. Jannik Sinner, 18 ani, a început furibund turneul, victorii în 4, respectiv 3 seturi cu Frances Tiafoe și Mikael Ymer, fiind primul ce se califică în „careul de ași”. Italianul a cedat apoi meciul cu Ugo Humbert, un duel fără miza, permițând francezului să obțină prima victorie din faza grupelor. Adversarul său Miomir Kecmanovic, a obținut două victorii în minimum de seturi, cu Casper Ruud și Alejandro Davidovich Fokina, pierzând doar confruntarea cu De Minaur, în 4 seturi. Sportivul originar din Serbia, 20 de ani, are experiență redusă la turneele jucate indoor, suprafață unde Sinner excelează (palmares 24-7 în 2019).

 

Programul zilei de vineri la Milano

20:00 Alex De Minaur – Frances Tiafoe

22:00 Jannik Sinner – Miomir Kecmanovic

Citește și...