AVERTIZARE ANM! Se schimbă toamna în România! Începe de marţi în toată ţara

Autor: Maria H.
Publicat: 15/09/2019 | 15:15
AVERTIZARE ANM! Se schimbă toamna în România! Începe de marţi în toată ţara

Meteorologii anunță că o masă de aer polar va traversa România începând de marți, când se va răci în jumătatea de Nord a țării. De miercuri, răcirea se va simți și în partea de Sud, iar de joi sunt așteptate temperaturi negative și brumă în depresiuni.

„O masă de aer de origine polară va aborda spațiul georgrafic al țării noastre, începând de marți. Totuși, de luni, vremea se va încălzi în toată țara. Marți, vremea se răcește în jumătatea de Nord a țării, unde valorile termice diurne se vor situa ușor sub cele normale ale acestei perioade, iar în jumătatea sudică va fi mult mai cald decât în mod obișnuit. Astfel, valorile termice vor fi de la 17 – 18 grade în Maramureș, Nordul Moldovei și al Transilvaniei, până 32 -33 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Pe lângă răcirea din jumătatea de Nord, acolo va și ploua, marți”, a declarat pentru mediafax.ro, Constanța Vâlciu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, de miercuri se răcește și în jumătatea de Sud, și se ajunge la temperaturi de 26 de grade, de la 32, iar pe partea de Nord vor fi 16 grade, în scădere de la 18 grade.

Miercuri spre joi, cu precădere joi dimineața, în depresiunile intramontate vor fi temperaturi sub zero grade și brumă.

„De vineri, vremea intră într-o ușoară ameliorare, cu dimineți răcoroase, dar zilele vor fi plăcute”, mai spune meteorologul.

Vremea se schimbă în saptamana 23 septembrie – 30 septembrie

Trebuie sa stiti ca valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice acestui interval in jumatatea nordica a teritoriului, iar in rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. Si regimul pluviometric va fi local excedentar in nordul tarii si in general deficitar in regiunile extracarpatice, mai ales in zonele sud-vestice. In rest, cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Lucrurile se schimba in saptamana 23 septembrie – 30 septembrie, atunci cand temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa in jurul celor specifice pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari.

Citește și...