Home » Trending » Călin Geambașu dezvăluie cum tratează pandemia COVID-19: „Nu pot să fiu ignorant și refractar!”

Călin Geambașu dezvăluie cum tratează pandemia COVID-19: „Nu pot să fiu ignorant și refractar!”

De: Ramona Danciulescu 18/10/2021 | 23:40

Pandemia i-a afectat grav nu doar pe oamenii obișnuiți, ci și pe artiști, în egală măsură. Mulți dintre aceștia și-au adaptat viața în funcție de ceea ce se întâmplă în jur, iar dacă unii și-au păstrat optimismul în ceea ce privește cariera lor, alții s-au pierdut. CANCAN.RO a stat de vorbă cu Călin Geambașu și a aflat cum „trăiește” îndrăgitul cântăreț pandemia. Călin ne-a povestit cum se protejează pe el, dar și cum își protejează familia și cum vede situația în care se află, acum, țara noastră.

Deschis, Călin Geambașu a vorbit și despre vaccinare. Artistul a trecut în registru și situația din vara care tocmai a trecut. O vară în care oamenii au făcut ce au vrut, terasele și cluburile au fost deschise, iar la mare a fost super-aglomerat. Călin ne-a oferit un interviu amplu în care a expus problema pandemiei din mai multe puncte de vedere.

Ce înseamnă pandemia pentru Călin Geambașu

Artistul ne-a mărturisit că tumultul pandemiei a scos la lumină concepții și caractere diferite. Călin Geambașu a vorbit, pentru CANCAN.RO, despre scepticismul oamenilor de a privi realitatea așa cum este ea și despre nesupunerea la regulile impuse în context epidemiologic, care ar fi generat situația în care ne aflăm în prezent.

(NU RATA: CĂLIN GEAMBAȘU VORBEȘTE MAI DESCHIS CA NICIODATĂ DESPRE FEMEILE DIN VIAȚA LUI! ”M-AM DESPĂRȚIT DE PRIM-BALERINA TEATRULUI NAȚIONAL DIN SALZBURG, DIN ALTRUISM!”)

„Pe lângă șocul mondial și economic, văd pandemia drept un moment în care oamenii au putut și evidențieze unele laturi ascunse despre care nu fi bănuit. Au ieșit la iveală radicalisme, înclinații mistice, trăsături potrivnice, viziuni retrograde, atitudini agresive și chiar fundamentalisme religioase ce s-au opus până la absurd realităților și soluțiilor sanitare. Mulți, prea mulți au fost dispuși creadă chestiuni apocaliptice sau chiar bazaconii născocite ce au fost demontate rând pe rând.

Aceiași oameni au găsit drept «balaur» companiile farmaceutice, cercetătorii și chiar pe medici, adică exact pe cei de la care mereu se așteaptă o șansă în plus până la marea întâlnire cu eternitatea. (…) Dumnezeu lucrează chiar prin credința și acțiunea concretă a acelor cadre medicale de a nu ne lăsa la greu, ba chiar le dă puterea de a învinge orice abordări ostile aruncate asupra lor, iar noi ar trebui la rândul nostru să credem în soluțiile recomandate de ei, prin surse oficiale.

„Mulți impostori sau profitori și-au făcut apariția

Pe lângă acești eroi, mulți impostori sau profitori și-au făcut apariția doar inoculând ideea de a fi «împotrivă». Au făcut și fac mult rău. Acum observăm consecințele. Tot mai multe decese și o țară aproape blocată. Prevenim sau tratăm? Gândim anticipativ sau trebuie ne lovim individual de fiecare piatră ca înțelegem gravitatea? Nesupunerea în comunism e superbă și am experimentat-o bucuros din plin cu toate efectele ce au derivat, pe când potrivnicia în democrație nu face altceva decât strice un bun mers al lucrurilor în societate, mulți abuzând de faptul democrația e o mamă prea bună. Și o iubim este așa”, a spus Călin Geambașu, pentru CANCAN.RO.

Ce crede Călin Geambașu despre pandemia COVID-19 / Sursă foto: Facebook

Cum își protejează artistul familia de COVID-19

Artistul se află în tabăra celor care sunt, fără discuție, pentru vaccinarea anti-COVID. Călin Geambașu ne-a povestit că aceasta a fost prima măsură pe care a luat-o pentru el: vaccinarea. De asemenea, artistul ne-a spus, cu durere, că și-a înmormântat recent un bun prieten, răpus de COVID-19. Bărbatul nu era vaccinat. Tot în exclusivitate, Călin Geambașu a vorbit și despre protestele din România. Artistul a declarat că acestea, precum și toate lucrurile negative făcute de oamenii care se opun vaccinării și măsurilor de siguranță luate de autorități nu fac decât să îngreuneze oprirea pandemiei.

„Este o situație de criză mondială ce a afectat peste 200 de țări, pe toate continentele. Nu pot fiu ignorant și refractar când văd realitățile cu care se confruntă întreaga Planetă, nu numai noi. În astfel de momente, cu toții ar trebui gândim și acționam către o singură direcție: un Bine Comun, direcție ce ne-ar conduce înspre normalizarea situației”, spune cântărețul.

„Bătaie de joc la adresa cadrelor medicale”

„Proteste în această perioadă? Bătaie de joc la adresa eforturilor cadrelor medicale și o piedică ideologică ce nu face altceva decât ne îndepărteze de momentul reușitei medicale și sociale. Mie nu de Covid îmi este teamă, fiindcă pentru asta există prevenție: vaccin. Am ales previn, nu tratez.

Mie îmi este teamă de efectele produse de cei care răspândesc dezinformări deliberate și înflăcărări ce nu-și au rostul în astfel de momente cruciale de criza sanitară, atitudini ce pun în pericol viețile oamenilor încă nevaccinati și un întreg mers al societății. Duminică mi-am înmormântat un prieten de 50 de ani, sportiv, în plină putere, un anteprenor de succes, dar… nevaccinat. A murit în 3 zile. Este evident fiecare corp răspunde diferit la virus. De aceste efecte ar trebui cu toții fim conștienți și responsabili”, a mai completat Călin Geambașu.

Practic, am luat gol în prelungiri

Îndrăgitul artist a vorbit și despre tot ceea ce s-a întâmplat în această vară. Deși România se afla în fruntea țărilor în care oamenii s-au vaccinat într-un număr uriaș, lucrurile s-au schimbat rapid. Călin Geambașu este de părere că românii s-au bucurat mult prea repede de reușită. Pentru că restricțiile au fost ridicate, oamenii au început să se vaccineze în număr tot mai mic. Iar de aici și până la un haos actual nu a mai fost decât un singur pas.

„Cauza declanșării valului 4 nu a putut o determine nimeni cu exactitate, fiindcă s-a declanșat brusc și deosebit de intens la începutul lunii septembrie. Cert este că, la începutul verii, eram printre fruntașii Europei la procentul de oameni vaccinați, iar cazurile zilnice erau pe o pantă descendentă constantă.

În mod clar, fară aceste rezultate, nu s-ar fi putut ridica restricțiile de până atunci. La acel moment, pandemia era aproape oprită în România. Greșeala a fost că ne-am bucurat cu toții prea devreme de reușita parțială, și în consecință, populația s-a vaccinat tot mai puțin. Efectele încetinirii ritmului vaccinării s-au văzut ulterior. Practic, am luat gol în prelungiri. Ca în meciul României cu Danemarca… Doar la acea calificare pierdută ne-a dezavantajat arbitrul, pe când acum prejudiciul ni-l facem singuri”, a mai spus Călin Geambașu.

Călin Geambașu: „Au infectat mintea oamenilor”

Artistul a vorbit și despre modul în care vede situația de la ATI, lipsa paturilor și decesele tot mai multe.

„Oamenii trebuie să fie conștienți că același personal medical și echipament trebuie să deservească mai multe patologii, fiindcă nu putem «face rost» de medici peste noapte, prin magie. Indiferent de câte paturi ATI am avea, sistemul sanitar va ceda sub presiunea cazurilor multe zilnice. Deja am cerut și am primit ajutor extern. Toate sunt consecințe directe ale faptului că mulți s-au obișnuit să reacționeze doar când e ceva foarte grav. 90% dintre decesele zilnice sunt oameni nevaccinați. Ei ajung majoritar pe secțiile ATI”, a spus îndrăgitul cântăreț.

Călin Geambașu este de părere că vaccinarea este soluția stopării pandemiei. Artistul consideră că, dacă românii vor continua să se vaccineze în număr cât mai mare, am putea opri virusul în câteva luni.

„Desi am avut și avem acces la toate vaccinurile aprobate la nivel mondial, pandemia a fost acaparată în mod profesionist de cei care au infectat mintea oamenilor prin minimalizare, senzațional de moment și chiar negare în fața realităților regretabile. Din fericire, în ultimele trei săptămâni s-au vaccinat în Romania de 3-4 ori mai mulți oameni decât acum câteva luni. Dacă menținem acest ritm, vom reuși învingem pandemia în următoarele luni. Semne bune. Doamne ajută!” a mai completat Călin.

(CITEȘTE ȘI: CĂLIN GEAMBAȘU ULUIEȘTE, DUPĂ CE A FOST ACUZAT CĂ AR FI ÎNCERCAT SĂ-ȘI INCENDIEZE MAMA! ”ACȚIUNI DIN ANII ’80, DE CÂND ERAM COPIL! ATUNCI, UNDE E FOCUL, NERO?”)

„E doar o răceală, nu-i așa?”

Călin Geambașu a punctat că pandemia este reală, iar cei care consideră că boala e o răceală banală trebuie să se gândească, în perspectivă, la tot ceea ce s-a întâmplat cu țările afectate.

Călin Geambașu: „Îmi este teamă de efectele produse de cei care răspândesc dezinformări deliberate” / Sursă foto: Facebook

„În momente de dilemă e bine ne sprijinim pe realități de necontestat, fară mai orbecăim în neantul suspiciunii și al neclarităților. Chiar credem că autoritățile din peste 200 de țări și teritorii sunt sinucigașe încât să închidă țări și orașe din pură ficțiune?! Se înregistrează decese fară precedent, se dărâmă economii și multe tari au intrat în planuri de urgență.«E doar o răceală», nu-i așa? Și Jocurile Olimpice s-au anulat probabil tot în glumă (prima oară după Război)… Au falimentat companii mari sau au înregistrat pierderi colosale…”, spune artistul.

„Cipuri avem în cardurile bancare, nu în vaccinuri”

„SUA are 40 de milioane de noi șomeri, așa, la mișto, nu? Lucrurile astea au generat o destabilizare socială severă fără precedent, pe toate continentele, situație pe care nu o putem neglija și nici nu o putem masca sub forma unor diferite teorii conspiraționiste întinse până la absurd (antene, ocultă, viermi în măști, cip-uri în vaccin, nanoboți etc). Cipuri avem în telefoane și în cardurile bancare. Nu în vaccinuri…

Un lucru să ne fie clar tuturor, de;i încă nu se cunoaște exact felul în care și-a făcut apariția virusul: dacă cineva voia «să ne-o dea de să ne julească», astăzi noi nu mai interacționam pe Facebook și nici nu vorbeam despre un virus răspândit necontrolat (oarecum necontrolat), ci număram decesele survenite în doar câteva minute, independent de vârstă sau nivelul de imunitate, dacă ar fi fost un Război Biologic în toată puterea înțelesului. Totul pare ca o simulare reală pentru ceva posibil mult mai grav sau deloc.

Așa cum armatele fac exerciții extinse, așa se pare că e nevoie să mai facă și simplii cetățeni ca noi, pentru a ne evalua corect prioritățile, a ne disciplina civic și a mai anihila din sentimentul de «mie nu mi se poate întâmpla». Acum vedem clar: da, se întamplă. Esențial este cum reacționăm, cum ne apărăm”, a mai completat Călin Geambașu.

„Vrem o țară ca afară”

„Exemplele cu alte epidemii de-a lungul istoriei ne vor ajuta să înțelegem că vaccinarea și măsurile de protecție ne vor ajuta să depășim și acest obstacol. Exemple concrete, nu doar părerologie infinită… În prezent, exemplele cele mai elocvente ni le putem lua de la țările cu un grad ridicat de vaccinare, care înregistrează mai puține decese zilnice (deși câteva încă mai au cazuri multe zilnice, dar în scădere față de acum câteva luni și mai puțin grave).

Până azi s-au administrat cu succes aproape 7 miliarde de doze de vaccin în toată lumea (potrivit CNN, BBC, Bloomberg etc), adică peste 3 miliarde de oameni s-au luptat cu 5-6-7G, conspirații și alte scenarii de-astea utopice și culmea… sunt vii, iar în proporție majoritară sunt și sănătoși. Mai mult, în multe țări cu procente ridicate de vaccinare se ridică restricțiile rând pe rând. Ei ar trebui să ne fie un exemplu fiindcă…«vrem o țară ca afară». Pentru frumusețea imperfectă a democrației s-a murit la Revoluție”, a conchis Călin Geambașu, în exclusivitate pentru CANCAN.RO.

(VEZI ȘI: LOGODNICA LUI CĂLIN GEAMBAȘU A RECUNOSCUT: ”AM RENUNȚAT LA FIUL MEU FIINDCĂ…”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Parteneri
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama victimei, ţinută la uşă:
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a rămas fără cuvinte când a văzut – VIDEO
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
10 alimente și suplimente care subțiază sângele și reduc riscul de cheaguri
10 alimente și suplimente care subțiază sângele și reduc riscul de cheaguri
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Șoc triplu pentru Dragnea! N-a fost suficient că l-a înșelat. Irina Tănase i-a mai dat o lovitură
Șoc triplu pentru Dragnea! N-a fost suficient că l-a înșelat. Irina Tănase i-a mai dat...
A începul scandalul! Sora lui Mîțu Stoian TUNĂ și FULGERĂ! I-a controlat viața. Nu am fost în casa lui de ani de zile. Nu ne primea acasă, zicea că îl influențăm!
A începul scandalul! Sora lui Mîțu Stoian TUNĂ și FULGERĂ! I-a controlat viața. Nu am...
Pregătiri pentru sfârşitul lumii: Cutia Neagră a Pământului va documenta posibila prăbuşire a civilizaţiei
Pregătiri pentru sfârşitul lumii: Cutia Neagră a Pământului va documenta posibila prăbuşire a civilizaţiei
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Umilinţă supremă pentru Raed Arafat! Un celebru medic l-a făcut praf: „Dictator psihopat”
Umilinţă supremă pentru Raed Arafat! Un celebru medic l-a făcut praf: „Dictator psihopat”
Rafila modifică total certificatul verde! Bomba serii în România. Când se introduce
Rafila modifică total certificatul verde! Bomba serii în România. Când se introduce
Adolescent, momit acasă de un bărbat. Când au văzut cine e au rămas perplecși!
Adolescent, momit acasă de un bărbat. Când au văzut cine e au rămas perplecși!
Hotelul Intercontinental îşi schimbă numele. Ce denumire va avea hotelul de cinci stele din centrul Capitalei
Hotelul Intercontinental îşi schimbă numele. Ce denumire va avea hotelul de cinci stele din centrul...
Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian a intrat acum în direct la tv și a spus tot:
Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian a intrat acum în direct la tv și a spus...
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Lovitură devastatoare! Ce s-a întâmplat cu averea lui Petrică Mîțu-Stoian
Lovitură devastatoare! Ce s-a întâmplat cu averea lui Petrică Mîțu-Stoian
Una dintre cele mai hot vedete s-a ras pe cap. Schimbarea radicală de look la care a recurs e incredibilă
Una dintre cele mai hot vedete s-a ras pe cap. Schimbarea radicală de look la...
Alexandra Stan, o nouă apariție XXX: Își promovează noua melodie în haine transparente prin care se vede tot
Alexandra Stan, o nouă apariție XXX: Își promovează noua melodie în haine transparente prin care...
Lidia Buble și celebrul actor Harlys Becerra și-au spus adio! Care este, de fapt, motivul despărțirii
Lidia Buble și celebrul actor Harlys Becerra și-au spus adio! Care este, de fapt, motivul...
Dispare un simbol al Bucureştiului: Hotelul Intercontinental îşi va schimba numele în Grand Hotel Bucharest de la 1 ianuarie 2022
Dispare un simbol al Bucureştiului: Hotelul Intercontinental îşi va schimba numele în Grand Hotel Bucharest...
Antreprenoarea care a devenit milionară datorită unei resurse pe care românii au ignorat-o
Antreprenoarea care a devenit milionară datorită unei resurse pe care românii au ignorat-o
Noi informații despre starea de sănătate a lui Daniel Onoriu:
Noi informații despre starea de sănătate a lui Daniel Onoriu: "Este intubat și încă este...
Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut
Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut
Ofertă ireală la Lidl! Clienții au crezut că nu văd bine, costă doar 7 lei!
Ofertă ireală la Lidl! Clienții au crezut că nu văd bine, costă doar 7 lei!
Descoperire șocantă în cea mai mare insulă artificială de gunoi din ocean. Omenirea, condamnată?
Descoperire șocantă în cea mai mare insulă artificială de gunoi din ocean. Omenirea, condamnată?
Şorici fals, la vânzare. Ce conține de fapt produsul ”tradițional”
Şorici fals, la vânzare. Ce conține de fapt produsul ”tradițional”