Cât costă o nevastă româncă! Ce sumă dau arabii și asiaticii pentru căsătorii de fațadă

Publicat: 19/08/2018 | 11:39
Cât costă o nevastă româncă! Ce sumă dau arabii și asiaticii pentru căsătorii de fațadă

Mai multe românce au intrat în vizorul poliției după ce s-au măritat, de fațată, cu arabi și asiatici, pentru ca aceștia să poată intra ilegal pe teritoriul UE. Zeci de românce sărace au fost „recrutate” pentru astfel de căsători de conveniență. În schimbul acordului, fetele primeau bani, iar bărbații puteau să se plimbe nestingheriți în spațiul Uniunii Europene. 

Căsătoriile de convenienţă s-ar fi încheiat pe teritoriul Ciprului, României şi Germaniei, cetăţenii non-UE plătind pentru aceste servicii sume situate în jurul valorii de 10.000 de euro, iar tinerele ce ar fi acţionat în acest scop ar fi primit un comision de aproximativ 1.000 de euro.

Trei bărbaţi au fost arestaţi în urma unor percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, la persoane care ar fi recrutat tinere sărace, pentru căsătorii de convenienţă cu cetăţeni asiatici. Poliţia Română, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale au făcut 15 percheziţii la persoane bănuite ar fi recrutat tinere cu posibilităţi materiale reduse, în vederea încheierii de căsătorii de convenienţă cu cetăţeni asiatici, contra unor sume de bani, pentru ca aceşti cetăţeni să poată accede în spaţiul Uniunii Europene. Trei persoane au fost arestate preventiv, potrivit Mediafax.

„Gruparea ar fi fost coordonată de un pakistanez stabilit în România!”

„Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi pus la dispoziţia unor cetăţeni români înscrisuri oficiale falsificate – cărţi de identitate, certificate de căsătorie, apostile etc., în vederea utilizării acestor documente pentru încheierea de căsătorii de convenienţă cu cetăţeni non UE, fapt ce a avut ca urmare dobândirea de către cei din urmă a unor drepturi în spaţiul UE, respectiv drept de şedere, drept de muncă, drept de locuinţa etc. Gruparea infracţională ar fi fost coordonată de un cetăţean pakistanez stabilit în România de 20 de ani şi ar fi acţionat pe raza judeţelor Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti. Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi recrutat tinere cu posibilităţi materiale reduse, în vederea încheierii de căsătorii de convenienţă cu cetăţeni asiatici, contra unor sume de bani, pentru ca aceşti cetăţeni să poată accede în spaţiul Uniunii Europene”, se arată în comunicatul poliției.

Oamenii legii au identificat 20 de astfel de „neveste”. Femeile alese pentru aceste căsătorii sunt în general foarte sărace sau cu un grad scăzut de educație.

„În urma cooperării internaţionale cu autorităţile poliţieneşti din Cipru şi Germania, s-a reuşit identificarea unui număr de aproximativ 20 de persoane, în general persoane fără posibilităţi materiale sau cu un grad scăzut de educaţie, pe care membrii grupării le-ar fi trimis în Cipru şi Germania, unde ar fi încheiat căsătorii de convenienţă”, mai spun oamenii legii.

Citește și...