Cătălin Moroșanu, primele declarații după ce fratele lui a fost reținut de DIICOT: ”Mi-a zis că îi pare rău…”

Publicat: 26/10/2018 | 16:31

Judecătorii ieșeni nu au fost de acord cu propunerea de arestare emisă de DIICOT pe numele lui Claudiu Moroșan, fratele cunoscutului luptător de K1 Cătălin Moroșanu. Alături de alte patru persoane, Claudiu Moroșanu a fost eliberat în cursul nopții de miercuri. Cătălin Moroșanu a dat primele declarații după incident.

Ancheta în cazul său continuă, Claudiu Moroșanu fiind acuzat de aderare la un grup infracțional organizat, evaziune fiscal și spălare de bani. Anchetatorii susțin că tânărul din Iași ar fi lucrat alături de alte persoane de etnie romă într-o rețea care avea ca scop păcălirea bugetului de stat prin fapte de evaziune fiscală. Prejudiciul creat de rețea ar fi de peste 18 milioane de lei, zeci de persoane fiind vizate de această investigație a procurorilor DIICOT. (CITEȘTE ȘI: CĂTĂLIN MOROȘANU, DESPRE SOȚIA LUI, DUPĂ CE SE VORBISE DESPRE DIVORȚ: “AM NEVOIE LÂNGĂ MINE DE O FEMEIE FIRAVĂ, NU DE O ”)

„E ok, fratele meu este foarte bine. A fost doar o chestie de moment. Nu s-a întâmplat nimic. Fratele meu este alături de mine, eu sunt alături de el. Am fost foarte îngrijorat, dar ştiam că nu este vinovat absolut deloc. De asta l-au reţinut 24 de ore. A fost o chestie de doi lei şi uite aşa se întâmplă în viaţă. La el a fost pe bază de plângere. Mi-a zis că îi pare rău că m-a pus în situaţia asta. În viaţa asta totul se întoarce. Părinţii au fost ok”, a spus Cătălin Moroşanu.

Cum a fost reținut Claudiu Moroșanu

Procurorii DIICOT Iași l-au reținut pe Claudiu Moroșanu, fratele luptătorului Cătălin Moroșanu, întrucât acesta ar fi implicat într-un dosar ce vizează infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat. (VEZI ȘI: A DIVORȚAT CĂTĂLIN MOROȘANU?! FILMARILE CARE VOR CUTREMURA SHOWBIZ-UL DIN ROMÂNIA)

Claudiu Moroşanu, care este şi consilier judeţean ieşean din partea PNL, a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat într-un dosar de crimă organizată. Tânărul ar fi fost implicat într-o reţea de evaziune şi spălare de bani care ar fi adus un prejudiciu de trei milioane de euro statului român, scrie și Ziarul de Iaşi.

Potrivit unor surse judiciare, suspect în dosar este şi soţul unei judecătoare, dar şi oameni de afaceri care deţin francize pentru branduri de lux. Zeci de persoane din Ciurea şi Grajduri ar fi fost şi ele implicate, evaziunea realizându-se prin intermediul unor tranzacţii cu aur fictive sau reale.