Cazul Elodia 2 | Cel mai straniu caz de dispariție! Adina a fost declarată moartă, iar apoi a fost ”înviată” de procurori. Dar nimeni nu o găsește!

Publicat: 21/07/2019 | 09:15
Cazul Elodia 2 | Cel mai straniu caz de dispariție! Adina a fost declarată moartă, iar apoi a fost ”înviată” de procurori. Dar nimeni nu o găsește!

Pe 6 martie 2019 s-au împlinit 6 ani de când o elevă de 17 ani din judeţul Vaslui a dispărut fără urmă, iar procurorii nu reuşesc să soluţioneze ancheta de omor care s-a deschis în acest caz, principalul suspect fiind un chirurg. 

În martie 2013, Adriana Motaş, numită de prieteni Adina, pe atunci elevă în clasa a X-a a Liceului ”Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad, a dispărut în timpul unei pauze, după ce a fost luată cu maşina din faţa şcolii de un cunoscut medic chirurg din oraş, care avea o relaţie extraconjugală cu minora.

Nimeni nu a mai văzut-o de atunci pe fată, iar ancheta pe care procurorii din Vaslui au deschis-o în acest caz este departe de a spune ce s-a întâmplat cu adolescenta. Inițial s-a deschis un dosar de omor, însă acum procurorii le spun părinților că fata lor trăiește de fapt în Italia, acolo unde mama ei s-a dus să muncească pentru a putea plăti avocați.

”… dintr-o dată, de aproape un an, procurorul le tot spune, şi ei, şi soţului ei, că fata lor trăieşte şi că e în Italia. Adică acolo, aproape de ea. Numai că două fapte seci spun altceva: 1. Adina Motaş încă figurează dispărută pe site-ul Interpol, ceea ce înseamnă că nu a fost localizată. 2. Iar poliţiştii din Vaslui se pregătesc să-i caute cadavrul la 7 metri adâncime, pe fundul unui baraj, ceea ce, de asemenea, trădează faptul că nu știu unde e. Pe stăzile din Italia, Elena îşi caută cu privirea fata, ca şi când ea ar fi vie. Şi o plânge în acelaşi timp, ca şi cum ar fi moartă”, relatează acest caz, incredibil de straniu, ziarul Libertatea.

Principal suspect în acest caz a devenit chirurgul (în vârstă de 40 de ani, căsătorit și cu doi copii) cu care Adriana avea o relație atunci, deși ea era minoră. El a declarat inișial că în ziua dispariției a lăsat-o pe fată într-un scuar, și de-atunci nu a mia văzut-o. Declarațiile lui nu ar fi fost constante însă.

La un moment dat, a afirmat că atunci când a dus-o pe adolescentă la marginea oraşului ar fi predat-o la trei indivizi şi că ar fi dat suma de 4.000 de lei ca să-l scape de ea. Ulterior, chirurgul a revenit asupra acestei declaraţii şi a spus că a fabulat pe motiv că este labil psihic”, declara pentru întreaga mass-media, în iulie 2013, procurorul de caz de atunci, Alice Ruja. ”Totuşi, într-o declaraţie scrisă existentă la dosarul de anchetă, medicul susţine că s-a gândit să plătească pe cineva ca să-l scape de adolescentă. El a devenit principalul suspect pentru infracţiunea de omor după ce a căzut testul poligraf, motiv pentru care am decis şi efectuarea de percheziţii în vederea căutării de indicii sau probe cu privire la dispariţia minorei”, spunea procurorul la vremea respetivă.

 

 

Citește și...