Ce au decis să facă anchetatorii cu casa lui Gheorghe Dincă

Autor: A.N.
Publicat: 14/10/2019 | 17:56
Ce au decis să facă anchetatorii cu casa lui Gheorghe Dincă

Ce au decis să facă anchetatorii cu casa lui Gheorghe Dincă.

Casa ororilor de la Caracal nu mai este păzită de jandarmi, începând de luni, 14 octombrie 2019. Paza a fost suspendată, pe casa lui Gheorghe Dincă, aflată în Caracal, în strada Craiovei, nr. 169,fiind montată o plăcă pe care este inscripţionat avertismentul „Imobil aflat sub sechestru conform ART 22 din codul de procedură penală“, dar şi camere video de supraveghere. În continuare nu are voie nimeni să intre, nici măcar familia lui Gheorghe Dincă, potrivit a1.ro. (CITEȘTE ȘI: AVOCATUL TONEL POP A RĂBUFNIT: ”LE-AM AMINTIT ANCHETATORILOR CĂ DE TREI LUNI DE ZILE AU UITAT…”)

Noi audieri au loc, luni, la sediul IGPR, în cazul Caracal, fiind chemat un medic care a efectuat expertiza antropologică. Avocații familiilor Măceșanu și Melencu au vrut să știe dacă din resturile găsite în curtea lui Gheorghe Dincă se poate reconstitui, antropologic, un schelet uman. Avocatul Tonel Pop, care reprezintă familiei Luizei Melencu, a declarat că luni a fost audiat unul dintre specialiștii care au făcut expertiza antropologică.

„Nu am înțeles de ce au chemat numai unul din medici. De asemenea, a fost chemat și expertul care a făcut expertizele ADN pentru ambele situații (pentru Luiza și pentru Alexandra – n.r.). Un lucru foarte important, au făcut audierile concomitent, în același moment, pentru a nu putea să asist la ambele. (…) Un joc de-a v-ați ascunselea, vă spuneam, de-a alba-neagră, astfel încât să nu putem participa, să nu putem pune întrebări.

La una din audieri, privind expertiză ADN, am pus întrebări, mi-au respins toate întrebările, au fost niște întrebări, niște tamatici pe care le-a făcut colegul meu, a pus întrebările, dar într-un mod mai mult ironic, față de expert, procurorul a întrebat (…) Și doamna nu a marjat la aceste chestiuni, nu a spus nici că sunt ilare, a răspuns așa cum a știut, nu a marjat pe ironiile și pe ceea ce sugestiona procurorul pentru a aduce în derizoriu persoană avocatului, respectiv domnul Moldovean, sau întrebările puse de domnia să, erau undeva scrise”, a spus Tonel Pop.

”Au pus totul la grămadă. Din acest cocktail de oase s-a remarcat un ADN”

Avocatul familiei Luizei Melencu spune că trebuia fiecare dinte analizat separat, el acuzând că „au pus totul la grămadă, din acest cocktail de dinți, din acest cocktail de oase s-a remarcat un ADN. Deci nu faptul că toți dinții conțineau ADN-ul Alexandrei”. La rândul său, avocatul familiei Alexandrei Măceșanu, Aurel Moldovan, a spus că a cerut ca INML să spună dacă, pe baza fragmentelor osoase găsite, se poate reconstitui arderea cadavrului sau scheletul uman.

„Eu am solicitat așa: să ne spună INML dacă se poate efectua, pe baza fragmentelor osoase găsite în curtea inculpatului Dincă Gheorghe, reconstituirea arderii cadavrului în condițiile descrise de acesta, să se precizeze la ce temperatură a fost ars corpul victimei. Este foarte important să ne precizeze dacă în butoi s-a găsit grăsime umană, dacă atât fragmentele osoase cât și dinții pot fi contaminați prin ardere cu ADN extern, adică se putea planta (…) aceste întrebări pertinente conduc spre ipoteza plantării, de aceea nu s-a dorit din punctul meu de vedere să se facă o nouă expertiză sau să se completeze cele două rapoarte”, a spus Moldovan.

Avocatul a mai solicitat să se arate dacă se poate reconstitui antropologic scheletul uman și, totodată, dacă se pot stabili sau extrage ADN-ul pe fragmentele osoase calcinate identificate. Potrivit lui Aurel Moldovan în raportul antropologic se spune că aceste oase sunt distruse în totalitate, fiind calcinate, astfel, că, spune juristul, ele nu mai pot constitui decât în mică parte un corp uman. (VEZI ȘI: BOMBĂ ÎN CAZUL CARACAL! UNDE A FOST VĂZUTĂ ALEXANDRA SÂMBĂTA TRECUTĂ, PE 5 OCTOMBRIE 2019, LA ORA 16:00)

„Încă un amănunt important, s-a tot vorbit de aceasta cenușă, oare această cenușă nu era o pulbere aruncată pentru că cenușa poate știți, poate fi constituită din două culori, gri și gălbui, are o anumită cantitate în funcție de corpul uman. Ce cantitate avea cenușa găsită acolo? Nu ne-a spus nimeni. Avem dubii că acest dosar va fi trimis în judecată așa cum am zis, pe repede înainte, cu două fapte reținute în sarcina inculpatului Gheorghe Dincă, pentru infracțiunile de omor calificat, ceea ce justifica o inacuratețe, să zic așa, a actului de urmărire penală pentru că nu așa se efectuează o urmărire penală”, a mai spus avocatul familiei Alexandra Măceșanu.

Gheorghe Dincă a fost arestat la începutul lunii iulie, după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. La domiciliul acestuia au fost găsite rămășițe umane despre care INML a precizat, în urma analizelor, că sunt ale Alexandrei. Rămășițele găsite în liziera pădurii din Caracal, despre care Dincă spune că sunt ale Luizei, au fost trimise în SUA pentru a fi analizate de FBI.

Citește și...