Ce cadouri să nu faci niciodată de Valentine’s Day dacă vrei să păstrezi relaţia intactă

Publicat: 13/02/2020 | 08:43
Ce cadouri să nu faci niciodată de Valentine’s Day dacă vrei să păstrezi relaţia intactă

Valentine’s Day bate la uşă şi toţi îndrăgostiţii din România sunt în căutarea cadoului ideal pentru persoana iubită. Un semn de iubire nu trebuie să fie grandios sau costisitor, însă există unele cadouri pe care nu trebuie să le faci sub nicio formă de Ziua Îndrăgostiţilor, dacă vrei să îţi păstrezi relaţia intactă.

Bijuteriile, bomboanele de ciocolată si bucheţele de flori par a fi alegeri sigure, însă sunt persoane care fac cadouri mai complexe, fără să ştie semnificaţia din spatele lor. Dacă vrei să îţi păstrezi relaţia fără probleme şi nu vrei să te lovească ghinionul de Sfântul Valentin, iată ce cadouri trebuie să eviţi.

Ce nu este bine să dai cadou de Valentine’s Day

Ceasurile – Un ceas poate părea o idee excelentă de cadou, dar nu este aşa. O superstiţie veche spune că acesta este un cadou care aduce certuri în cuplu şi că ar măsura timpul pe care îl mai are relaţia.

Portofel gol – Dacă ai de gând să dăruieşti un portofel persoanei iubite, asigură-te că ai pus ceva în el. Se spune că portofele dăruite fără nimic în ele aduc ghinion şi anunţă doar pagubă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru genţi.

Bijuterii din chihlimbar – Sunt la mare căutare şi sunt foarte cumpărate, dar o superstiţie mai puţin cunoscută spune că acestea prevestesc deziluzia în relaţie.

Cravată – Nu este bine să faci cadou cravată bărbatului iubit, întrucât se spune că este un obiect pe care se pot face vrăji şi blesteme.

Lumănările – Fie că vorbim de lumânări parfumate sau decorative, dacă ai de gând să dai persoanei iubite aşa ceva de Valentine’s Day, mai gândeşte-te o dată. Lumânările nu au nimic în comun cu celebrarea iubirii, ci sunt mai degrabă un semn al morţii.

Produsele de igienă personală – Aici nu este vorba despre vreo superstiţie, însă se consideră de prost gust să faci cadou cuiva săpun sau deodorant.

Perle – Dacă ţi-a trecut prin gând să îi iei iubitei un şirag de perle de Ziua Îndrăgostiţilor, ar trebui să iei în calcul o altă variantă. În multe culturi se consideră că perlele sunt un simbol al morţii sau al pierderii aşa că nu este de bun augur să le faci cadou.

Alte superstiţii legate de cadourile de Ziua Îndrăgostiţilor

Tradiţional, în această zi bărbaţii oferă flori femeilor iubite, însă nu este bine ca în buchete să fie mai puţin de 14 flori. Totodată, e de preferat să se evite florile de culoare galbenă, întrucât se spune că acestea aduc ghinion.

De asemenea, pentru binele relaţiei se mai spune că este bine ca darurile să nu se deschidă mai devreme de 14 februarie. Mai mult decât atât, cadourile ar trebui date înainte de apusul soarelui şi nu seara.