Ce trebuie să ai la tine dacă pleci în vacanţă în Grecia! Lista de documente necesare

Publicat: 09/07/2020 | 19:16
Ce trebuie să ai la tine dacă pleci în vacanţă în Grecia! Lista de documente necesare

Foarte mulţi români şi-au programat vacanţe în Grecia în această vară, însă trebuie să ştie câteva amănunte importante despre regulile de pe teritoriul elen şi despre documentele de care au nevoie.

Acte necesare pentru intrarea pe teritoriul Greciei

Pe lângă cartea de identitate şi actele maşinii (pentru cei care pleacă cu automobilul), veţi avea nevoie să completaţi şi o declaraţie pe proprie răspundere. Este vorba despre un formular electronic prin intermediul căruia se asigură evidenţa celor care intră pe teritoriul Greciei şi care trebuie completat cu minim 24 de ore înainte de a începe călătoria.

Cei care îl completează vor primi pe adresa de email folosită la completarea forumularului un cod unic de confirmare a înregistrării, care trebuie prezentat fie în format electronic, fie tipărit, autorităţilor elene de frontieră.

Atenţie! Din cauză că s-au raportat noi cazuri de infectare cu coronavirus în Grecia, în rândul turiştilor, autorităţile efectuează teste aleatorii pe unele dintre aeroporturi, iar la punctul de frontieră Kulata – Promachonas, singura cale rutieră de intrare în Grecia se pregăteşte introducerea testării obligatorii. De menţionat că până la aflarea rezultatului, persoanele testate trebuie să stea 24 de ore în condiţii de autoizolare. Persoanele testate vor fi contactate numai dacă rezultatul va fi pozitiv

În prezent, conform ministerului român de Externe, toţi cei care ajung în Grecia aterizând pe aeroportul de la Salonic vor fi testaţi. „Este obligatorie șederea pentru o noapte, fie la un hotel desemnat, fie la un hotel/reședință la alegere (în Salonic), până la obținerea rezultatului testului, după care se aplică procedura menționată anterior”, a transmis ministerul.

Turişti români, confirmaţi cu coronavirus în Grecia

În cursul zilei de joi, doi români aflaţi în vacanţă în Grecia au fost confirmaţi cu coronavirus. Este vorba despre un cetăţean român aflat în Insula Thassos şi un alt cetăţean român aflat în Paralia Katerini, ambii fiind testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19. Starea celor este bună, transmit autorităţile.

Totodată, pe teritoriul Greciei sunt obligatorii măsurile privind prevenirea răspândirii virusului, precum purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi menţinerea distanţării sociale.