Ce trebuie să faci dacă îți dorești o vacanță în Grecia. Iată formularul și codul de care ai nevoie de la 1 iulie

Publicat: 30/06/2020 | 12:21
Ce trebuie să faci dacă îți dorești o vacanță în Grecia. Iată formularul și codul de care ai nevoie de la 1 iulie

Se produc schimbări în turism de la 1 iulie 2020. Pentru o vacanță în Grecia,oameni va trebui să urmeze reguli stricte și obligatorii.

Passenger Locator Form (PLF) este un element cheie pentru intrarea în Grecia. TOȚI turiștii care merg în Grecia sunt OBLIGAȚI să-l completeze. Pe grupuri de profil arată că sunt persoane care spun că e opțional, însă realitatea e că e OBLIGATORIU.

Completarea PLF trebuie făcută cu CEL PUȚIN 48 de ore înainte de intrarea în Grecia.

CITEȘTE ȘI: Vezi ce notă ai luat la Bacalaureat 2020. Edu.ro va publica rezultatele oficiale. Live UPDATE

Sunt cerute informații detaliate despre punctul de plecare, durata șederilor anterioare în alte state, precum și adresa la care veți sta în Grecia.

La trecerea în Grecia, la frontieră sau pe aeroport, va trebui să arătați codul QR FIECARE PASAGER va completa PLF și va arăta codul de pe telefonul mobil sau în formată printată.

Așa va arăta codul QR pe care-l veți primi:

Codul urmează a fi primit în 48 de ore din momentul solicitării. De aceea este necesar să faceți solicitarea cu cel puțin 48 de ore înainte pentru a evita situația neplăcută în care să apară blocaje neprevăzute și să nu primiți codul înainte de intrarea în Grecia.

CITEȘTE ȘI: Erori de supraveghere la Bacalaureat 2020. Incredibilul caz al unei eleve din Foșcani

Pe aeroport, pasagerii vor fi direcționați către echipa care se va ocupa de verificarea codului imediat după porțile de sosire.

În funcție de codul QR, deci de datele pe care le completați în formular, țara din care veniți, etc., personalul care scanează codul QR vă arată să mergeți spre ieșire sau spre locul unde va avea loc testarea pentru COVID-19. Asta pe aeroport. La frontieră, fie veți staționa pentru testare, fiindu-vă indicată zona unde are loc, fie veți fi liberi să mergeți mai departe, nu înainte de a primi instrucțiuni.

CITEȘTE ȘI: Geroge Miron desființat de Gigi Becali: „Eu la 62 de ani joc mai bine ca el fundaș central!”

Citește și...