Ceas de bugetar… Mafiotul de la ANIF a apărut la un interviu oficial cu un Hublot de 15.000 €!

Autor: M.B.
Publicat: 13/10/2019 | 22:40

Florin Ionuț Barbu, zis ”Busi” – șeful ANIF (Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare) – este una dintre rotițele bine unse ale unui angrenaj financiar complex. Milioane de euro sunt învârtite, la mai multe mâini, schema fiind una demnă de filmele cu mafioți. Personajele principale prezente pe ”afișul” afacerii sunt Paul Stănescu, ”baron” de Olt, Marius Oprescu  – șeful Consiliului Județean Olt, mâna dreaptă a lui Stănescu -, deputatul Marius Iancu, omul de afaceri Vali Țițirigă, supranumit ”Norocosul Licitațiilor”, Adi Barbu (fost șef ANIF), Cătălin Rotea – director al Spitalului Municipal Slatina, ”puntea de legătură” între județele Olt și Vâlcea, atunci când vine vorba despre licitații ANIF -, plus, firește, Florin Ionuț Barbu (”Busi”), cel care, în prezent, ”taie și spânzură” la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă oferă – în exclusivitate – alte informații senzaționale, de data aceasta poziționând ”reflectorul” pe șeful ANIF, cel care a apărut, într-un interviu oficial, cu un… ”ceas de bugetar” de-a dreptul fabulos. (VEZI ȘI: CUM ASFALTEAZĂ FIRMELE DE CASĂ ALE BARONULUI DE OLT DRUMURILE JUDEȚENE DIN VÂLCEA?! IMAGINI STUPEFIANTE CU O ”MANȚOCĂRIE” DE 12 MILIOANE €)

Florin Ionuț Barbu, cunoscut în ”echipă” sub numele de ”Busi”, este bugetar. Gestionează cu succes financiar deplin licitațiile organizate de instituția pe care o patronează, cu acel simț de răspundere care demonstrează zicala ”o mână spală pe alta” , și se integrează în peisaj cu o lejeritate demnă de o cauză mai bună. Dar omul e ”bazat”, fiindcă atunci când îl ai în spate pe Paul Stănescu  – unii îi spun ”baron”, alții ”păpușar” – te simți, cotidian, în al nouălea cer. (CITEȘTE AICI: OANA IOJA, ÎN VÂRSTĂ DE 32 DE ANI, FIICA UNUI CUNOSCUT OM DE AFACERI DIN ARAD, S-A SINUCIS)

Un „interviu-surpriză” și un ceas de 15.000 de euro

”Busi”, nefiind un fitecine, are accees la informații diverse și coordonează o activitate care ar trebui să fie, în teorie, una respectabilă. Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare este o ”găină cu ouă de aur”, mai ales atunci când ai monopolizat pâinea și cuțitul. Evident, într-un astfel de context, Vali Țițirigă – ca să dăm doar un exemplu – este privilegiat, ”norocul” prin care câștigă licitațiile organizate de ANIF devenind antologic, iar CANCAN.RO, site-ul nr 1 din România, a prezentat informații care nu pot fi contestate nici chiar de personajele prezentate pe… afiș. (VEZI ȘI: VACANȚĂ ÎN CUBA ÎN RESORTURI EXCLUSIVISTE & IAHTURI LUXOASE PENTRU ”TRIPLETA” DE LA OLT CARE A JEFUIT BUGETUL DE STAT)

”Busi” a fost intervievat de Agenția Națională de Presă AGERPRES și, din ceea ce spune, fermierii români ar trebui să se considere niște fericiți atunci când vine vorba despre sistemul de irigații, subiect de interes național, de altfel. Omul e în temă, la vedere toate lucrurile sunt bune și se fac eforturi uriașe – limba de lemn nu a murit – pentru bunăstarea permanentă a celor care scot bani din agricultură. (NU RATA: NOUL ”REGE AL IMOBILIARELOR”A RĂVĂȘIT CAPITALA CU ULTIMUL MODEL DE PORSCHE SPEEDSTER. PREȚ DE CATALOG: PESTE 300.000 €!)

”Ar fi nevoie de aproape de 500 milioane euro ca să creezi o infrastructură secundară de irigaţii pentru 500.000 de hectare. Din 2021, dacă se deschide programul şi se pot aplica proiecte, reabilitarea durează undeva la maximum trei ani. Evident, dacă te implici şi dacă sunt sume alocate, dar eu nu cred că poate cineva să-şi permită să taie programul acesta de apă gratuită întrucât aduce un beneficiu extraordinar atât statului, cât şi fermierilor”, spune șeful ANIF, conform agerpres.ro. Ideea ar fi că se poate și mai mult, numai că nu există, cel puțin deocamdată, fonduri. Dar o spune un bugetar care se afișează cu un ceas Hublot Big Bang de… 15.000 de euro. (CITEȘTE ȘI: SECRETUL RUȘINOS PE CARE ÎL ASCUNDE ALEXANDRU CUMPĂNAȘU! S-A AFLAT DUPĂ CE ȘI-A ANUNȚAT CANDIDATURA PENTRU PREZIDENȚIALE)

Șeful ANIF și ceasul de 15.000 de euro. Sursa Foto – Agerpres

Șeful ANIF, colecționar de ceasuri scumpe

Firește, atunci când îți plac ceasurile, faci tot posibilul – chiar și bugetar fiind – pentru a-ți satisface ”micile” plăceri. Colecționarii nu se uită la bani atunci cînd vine vorba despre astfel de sensibilități, iar ceasul în sine, pe de altă parte, nu este doar un accesoriu, ci și o imagine a celui care îl poartă. Făcând parfte dintr-o ”famiglie” distinsă, ”Busi” s-a afișat cu un Hublot Big Bang de 15.000 de euro chiar și atunci când i s-a luat un interviu. Ca să se știe. Numai că în declarația de avere, pe care a semnat-o cu nume și prenume, astfel de bijuterii ostentative nu sunt trecute. (CITEȘTE ȘI: FABULOASA POVESTE A CELUI MAI BOGAT ROMÂN. DANIEL DINES A ”BIFAT” 3 DIVORȚURI ÎN ULTIMII 6 ANI!)

Florin Ionuț Barbu pozează în bugetarul perfect. Are un apartament, o mașină, a închiriat un spațiu. Atât și nimic mai mult. Suplimentar, ”Busi” e plin de datorii, motiv pentru care se poziționează printre oamenii absolut normali din România. Șeful ANIF deține un apartament – împreună cu soția -, achiziționat, conform declarației de avere, în 2006. 87 de metri pătrați, nimic spectaculos. (CITEȘTE ȘI: SECRETUL RUȘINOS PE CARE ÎL ASCUNDE ALEXANDRU CUMPĂNAȘU! S-A AFLAT DUPĂ CE ȘI-A ANUNȚAT CANDIDATURA PENTRU PREZIDENȚIALE)

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia unei alte informații spectaculoase. Șeful ANIF, colecționar, nu?, deține si un superb ceas Audemars Piguet  în valoare de… 20.000 euro. E drept că nu se afișează cu bijuteria decât atunci când iese în oraș cu o anumită doamnă – nu soția -, probabil pentru a se simți cât mai stăpân pe sine și pentru a demonstra, prin toate mijloacele, că este ”bazat”.

Florin Ionuț Barbu, șeful ANIF,  nu doarme noaptea din cauza datoriilor

Încrengătura financiară de-a dreptul mafiotă în care este implicat șeful ANIF ar avea scopul de a asigura nopți liniștite. Totuși, ”Busi” are parte de insomnii, fiindcă, dacă ținem cont tot de declarația sa de avere – pe care a depus-o în luna mai a anului 2018, așa că așteptăm cu sufletul la gură actualizarea – ”rotița bine unsă” din angrenajul Stănescu – Oprescu – Iacob-Țițirigă – Adi Barbu – Catălin Rotea are, ca tot omul, datorii. La Pireus Bank – 19.900 de euro. La OTP Bank – 33.000 franci elvețieni. La Raiffeisen Bank – 4.000 RON, plus încă 10.000 RON. Veți spune că nu sunt sume impresionante. Firește. ”Busi ” păstrează pe mână un ceas de 15.000 de euro, așa că astfel de datorii ar trebui să fie mizilic. (VEZI ȘI AICI: A DENUNȚAT ”MAFIA” DIN CNAS: ”M-A AMENINȚAT CĂ VA FI NEVOIT SĂ MĂ UCIDĂ DACĂ VORBESC!”)

Numai că aceste ceasuri – Hublot Big Bang (15.000 de euro) și Audemars Piguet (20.000 de euro) – nu sunt trecute în declarația de avere a șefului ANIF. Da, apare o mașină – Range Rover, an de fabricație 2015 -, dar nimic altceva. 

Cât câștigă Florin Ionuț Barbu, zis ”Busi”, conform declarației de avere

”Busi” este bugetar, primind un salariu lunar de la stat. Faptul că se ”combină” financiar cu Paul Stănescu, ”baronul” de Olt, Marius Oprescu sau Vali Țițirigă – Wagramer Termo 2000 SRL –  este activitatea ”din umbră”, activitatea care înregistrează profituri demne de ”Clanul Sicilienilor”. (NU RATA: RITUAL MAFIOT ÎN MIEZ DE NOAPTE LA CÂRCIUMA LUI GABI GRASU. TEMUTUL BIBILOI I-A PUPAT MÂINILE LUI BEBINO ȘI I-A RECUNOSCUT ȘEFIA!)

Florin Ionuț Barbu, conform declarației de avere depusă în anul 2018, are un venit de 126.525 RON. Iar soția, angajată a Companiei de Apă Olt – discutăm despre județul unde Paul Stănescu face toate jocurile – primește/primea 32.492 RON. Suplimentar, familia ”Busi” deține și un spațiu pe care îl închiriază. De acolo se adaugă la bugetul familiei încă 20.400 RON. Restul… e tăcere. (CITEȘTE ȘI: IMAGINI ȘOCANTE CU EXECUȚIA UNUI MAFIOT IMPORTANT CHIAR ÎN TIMPUL UNEI PETRECERI)

“Busi” ar avea, la rândul lui, o firmă de casă

De precizat că, înaintea lui Florin Ionuț Barbu, zis ”Busi”, la ANIF a fost șef Adi Barbu, care, prin firma lui de casă pe nume PANADRIA, a obținut contracte uriașe din bani publici. Nu direct de la ANIF, ci, printr-o schemă ingenioasă, de la Consiliul Județean Vâlcea. Dar să revenim la actualul boss de la ANIF, “mafiotul” Florin Ionuț Barbu, zis și “Busi”. Acesta ar fi fost catapultat în vârf de Marius Oprescu, astfel că i-ar fi dator vândut. Cum scapă de datorie? Foarte simplu: o stinge atribuindu-i contracte de peste 50 milioane de euro firmei controlate de Vali Țițirigă. (VEZI ȘI AICI: CE DECIZIE A LUAT INSTANȚA CU PRIVIRE LA TEMUTUL MAFIOT ITALIAN CAPTURAT LA PITEȘTI)

La rândul lui, Florin Ionuț Barbu are și el o firmă de casă, Carmin PopStar Prod S.R.L., din județul Olt. Deși, în urmă cu câțiva ani, era un simplu service, societatea a obținut contracte de la instituțiile publice. Firma ar fi fost înființată peste noapte în Slatina, special în acest sens, de către “Busi”. Potrivit unor surse demne de încredere, această societate urmează să câștige lucrări în valoare de zeci de milioane de euro. Desigur, potrivit acelorași surse, baronul Paul Stănescu, președintele PSD Olt, ar guverna, de fapt, întreaga gașcă, Marius Oprescu fiind omul lui de încredere.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...