Celebra prăjitură ce implică doar două ingrediente! Te costă maximum 15 lei să o faci

Publicat: 23/05/2020 | 09:29
Celebra prăjitură ce implică doar două ingrediente! Te costă maximum 15 lei să o faci

Prăjitura făcută cu doar două ingrediente este cel mai simplu și rapid desert pe care l-ați încercat vreodată! Da, ați citit bine. Pentru această rețetă aveți nevoie de două lucruri, fără nimic altceva în plus. Cu maximum 15 lei veți prepara un desert gustos, care va fi gata de savurat într-o jumătate de oră.

Prăjitura cu două ingrediente, cel mai rapid desert

Aveți poftă de un desert făcut în casă, dar nu vreți să pierdeți mult timp în bucătărie și nici nu sunteți dispuși să scoateți o sumă mare de bani din buzunar? Avem soluția perfectă: prăjitura cu ciocolată care se prepară din două ingrediente.

Pare greu de crezut, dacă ne gândim câte ingrediente trebuie să folosim în general când vrem să preparăm un desert de casă. Cu toate acestea, se poate obține mult mai rapid o prăjitură la fel de gustoasă ca și cele mai sofisticate deserturi. Singura diferență este că veți folosi doar două ingrediente, veți plăti mult mai puțin și veți fi gata în 30 de minute.

Aveți nevoie doar de ouă și Nutella. Mai exact, 4 ouă și 250 de grame de cremă de ciocolată. În funcție de preferințele fiecăruia, puteți folosi Nutella, Finetti sau oricare altă cremă de ciocolată pe care o aveți acasă. De asemenea, prăjitura se poate prepara și cu ciocolată amăruie, pe care o veți topi în prealabil.

Cum se prepară prăjitura cu două ingrediente

Prăjitura cu două ingrediente se prepară în doar 10 minute. Mai întâi, separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile trebuie bătute spumă, cât mai tare. Este foarte important ca acestea să fie mixate pentru aproximativ 10 minute, pentru că dacă spuma nu este suficient de tare, prăjitura nu va fi pufoasă.

După aceea, adăugați gălbenușurile, unul câte unul. Amestecați de fiecare dată cu grijă, pentru a obține o compoziție omogenă. Dacă folosiți ciocolată amăruie, trebuie topită la bain-marie înainte și după aceea o adăugați în compoziția de ouă. În cazul în care vreți să folosiți Nutella sau Finetti, turnați câte puțin din spuma de ouă peste crema de ciocolată și amestecați ușor. Faceți acest lucru până când veți încorpora toată compoziția de ouă cu ciocolata.

Turnați crema într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați-o la cuptor, pentru aproximativ 25 de minute. Dacă vreți să știți cu siguranță când este gata prăjitura, băgați o scobitoare în mijloc și dacă o scoateți curată, atunci puteți opri focul.

Înainte de a tăia prăjitura, trebuie lăsată să se răcească. Dacă vă doriți un aspect mai rafinat, puteți orna desertul cu frișcă, atunci când puneți felia în farfurie. De asemenea, în funcție de preferințe, puteți adăuga în prăjitură stafide, puțină nucă sau alune.

Citește și...