Lămâia este un fruct foarte apreciat de gospodine pentru că poate fi folosit atât în deserturi, cât și în sucuri sau salate. Ei bine, puține sunt cele care știu că nici cojile nu trebuie aruncate. Acestea pot fi un aliat de nădejde în bucătărie, potrivit Evz.ro. Nici nu bănuiești ce poți face cu ele.
În timp ce unii oameni caută tot ce au nevoie în comerț, alții încearcă să găsească variante naturale, făcute în casă, pentru diverse activități. Cojile de lămâie, oțetul de mere sau bicarbonatul sunt trei dintre ingredientele cu proprietăți importante, care le pot ajuta pe gospodine.
Multe gospodine caută variante pentru înlocui produsele din comerț, în special cele pentru curățenie, pentru că se confruntă cu alergii provocate de detergenți. Ei bine, cojile de lămâie, oțetul de mere sau bicarbonatul sunt trei ingrediente ce pot fi folosite pentru prepararea unor soluții de curățat geamurile, gresia sau blatul din bucătărie.
Lichidul obținut are proprietăți antibacteriene, dar și multe întrebuințări practice. Gospodinele pot folosi această soluție și pentru spălarea fructelor sau legumelor. În acest fel, vor putea să elimine pesticidele sau impuritățile.
De asemenea, amestecul realizat din coji de lămâie și alte ingrediente este bun pe post de repelent natural împotriva insectelor. Tot ce trebuie să faceți este să puneți soluția într-un bol și să îl așezați pe terasă.
Acestea nu sunt singurele proprietăți pe care le are soluția, ci există mai multe întrebuințări pentru care poate fi folosită. Totuși, este important ca gospodinele să știe cum se prepară acest amestec benefic. Citește continuarea pe Evz.ro.