Copil de 12 ani, găsit carbonizat, după ce mama lui a aprins focul în casă pentru a încălzi mâncarea

Autor: A.N.
Publicat: 04/12/2019 | 17:50
Copil de 12 ani, găsit carbonizat, după ce mama lui a aprins focul în casă pentru a încălzi mâncarea

Un copil de 12 ani din Neamț a fost găsit carbonizat, după ce mama lui a aprins focul în casă să îi încălzească mâncarea, dar hainele copilului s-au aprins, potrivit apelului la 112. Pentru că pompierii nu au găsit urme de incendiu, polițiștii au deschis dosar pentru ucidere din culpă.

Apelul la 112 a fost făcut marți seară, când un bărbat din comuna Români, județul Neamț, a cerut ajutor pentru un copil de 12 ani, cu arsuri. Purtătorul de cuvânt al SAJ Neamț, Luminița Lozoschi, a declarat, pentru MEDIAFAX, că echipajul a găsit un copil de 12 ani mort carbonizat. Din spusele celui care a sunat la 112, copilul avea tulburări de comportament.

În plus, în momentul în care a sunat la 112, apelantul a cerut la Poliție. Întrebat ce are copilul, bărbatul a răspuns că mama copilului a vrut să încălzească mâncarea pentru copil, a aprins focul în încăperea în care era acesta, iar hainele copilului au luat foc.

Tot în urma apelului la 112 a fost trimis și un echipaj de pompieri, care nu a găsit niciun incendiu.

„Un echipaj de la Detașamentul de pompieri Roman a fost la fața locului, dar nu a constat că ar fi fost vorba despre vreun incendiu. Au fost făcute cercetări în interiorul încăperii unde s-ar fi produs evenimentul și s-a constatat că nu există elemente constitutive ale unui incendiu, neputând fiind stabilite cauza și împrejurarea de producere a unui incendiu”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa.

Politistii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și fac cercetări.

Citește și...