Crăciunel din Vaslui s-a luat la „bătaie” cu bancomatul! Cum a reușit un tânăr să se trezească cu dosar penal, după ce s-a enervat pe un aparat de schimb valutar

Publicat: 10/08/2018 | 11:17

Un tânăr de 24 de ani pe nume Marian Crăciunel, din satul Râsești, comuna Drînceni, riscă până la doi ani de închisoare, după ce a „atacat” un bancomat de schimb valutar, aflat la sediul sucursalei unei bănci din Huși. Vasluianul a fost trimis în judecată pentru „distrugere”. Deși pare că tânărul a vrut să jefuiască o bancă, lucrurile nu stau chiar așa.

Marian Crăciunel a vrut să schimbe în toiul nopții 50 de euro, însă aparatul i-a înghișit bancnot. Disperat, bărbatul a sunat la Poliție, însă i s-a comunicat faptul că astfel de incidente nu țin de competența Poliției. Vasluianul s-a enervat atât de tare încât s-a luat „la trântă” cu bancomatul. Crăciunel a distrus aparatul, dar nu și-a recuperat banii. Polițiștii ajunși la fața locului l-au săltat și l-au dus la secție. În proces, banca îi cere daune de 350 de euro. Pe de altă parte, tânărul spune că banca i-a furat cei 50 de euro, bani munciți și câștigați din construcții.

Crăciunel Marian riscă doi ani de închisoare

Crăciunel Marian a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de „distrugere” și riscă până la doi ani de închisoare. Incidentul s-a petrecut în luna mai, anul trecut.

„Așa s-a petrecut treaba. Știm toți! Nu a vrut să jefuiască bancă, nici să strice bancomatul. Crăciunel a sunat la Poliție primul și le-a zis, veniți, dom’le, cã mi-a furat banca banii! Veniți aici, cã vreau sã reclam furtul! Numai cã lui i s-a pãrut cã polițiștii nu îl iau în serios. A mai sunat o datã si le-a spus sã vinã repede, cã se bat doi, peste drum, în fatã la Lidl, doar ca sã ajungã Politia acolo mai repede. Între timp, si-a iesit din fire si, nervos cã bancomatul i-a furat banii, a luat aparatul la bãtaie. I-o fi dat vreo câteva, la nervi… Cu pumnul l-a lovit. L-o fi stricat, nu zic nu, dar bancomatul de ce i-a furat banii omului?! Cã 50 de euro avea si el, nu avea mai mult”, au declarat apropiații tânărului, potrivit vremeanoua.ro. Oamenii din satul lui natal spun că tânărul este liniștit și că nu este genul care să se apuce de jefuit bănci.  După incidentul cu bancomatul, Crăciunel a scris pe pagina lui de Facebook următoarele: „Abilitatea mea era să mă învârt cu golanii, doar că mi-au plăcut femeile, la fel de mult ca banii.”

Ce spune Poliția

Poliția susține că l-a surprins pe Crăciunel în flagrant, în timp ce se „bătea” cu bancomantul. Oamenii legii l-au dus la secție și i-au deschis dosar penal.

“Persoana în cauzã a fost trimisã în judecatã pentru sãvârsirea infractiunii de distrugere, dupã ce a deteriorat un bancomat de schimb valutar, amplasat în fata unei bãnci din municipiul Husi. Evenimentul s-a petrecut în cursul noptii de 10 mai 2017, iar politistii l-au prins în flagrant pe autorul faptelor. Acesta era însotit de încã o persoanã, care are în dosar calitatea de martor. Ulterior, s-a primit si din partea bãncii plângere, aceasta constituindu-se parte civilã în proces, solicitând 350 de euro, prejudicii”, au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Vaslui.

 

Citește și...