Cum se face îngheţata de casă? Cele mai simple reţete special pentru vară

Publicat: 04/07/2020 | 12:45
Cum se face îngheţata de casă? Cele mai simple reţete special pentru vară

Înghețata de casă, mai ales când este vară, nu ar trebui să lipsească din frigiderul niciunui român. În continuare, vă prezentăm două dintre cele mai simple rețete special pentru acest anotimp.

VEZI AICI: TOPUL VEDETELOR PE CARE LE-AM PRINS CU ÎNGHEȚATA ÎN GURĂ! CUM ȘI-AU ARĂTAT “ABILITĂȚILE” ANTONIA, DANIELA CRUDU, RAMONA GABOR ȘI…

Ambele rețete pot fi preparate, fără nicio problemă, în casă. Nu este nevoie de accesorii și aparate speciale. Este nevoie doar de câteva ingrediente pe care, cu siguranță, orice le are în propriul domiciliu. Astfel că merită să o prepari chiar tu!

Pentru prima rețetă ai nevoie de 1 litru de lapte, 400 de grame de zahăr, 100 de grame de unt, cinci bucăți de gălbenușuri de ou și o lingură cu amidon de porumb. Unul se pune la topit într-un recipient cu 950 mililitri de lapte. Se așteaptă până începe să fiarbă. Într-un bol, se amestecă gălbenușurile, zahărul și amidonul până se omogenizează. Ulterior, se adaugă cei 50 mililitri de lapte. Se amestecă până se obține un fel de pastă.

NU RATA: TOPUL CELOR MAI SCUMPE DULCIURI DIN LUME! LIDER, TORTUL DE 1,65 MILIOANE DE DOLARI!

Cele mai simple rețete. Află cum se face înghețata de casă

Apoi, în laptele de pe foc se toară ușpr compoziția de gălbenușuri, perioadă în care se amestecă permanent. Când amestecul a început să fiarbă, cratița se ia de pe foc și trebuie pusă într-un vas cu apă rece. Se amestecă până când compoziția se răcește și devine călduță. Se lasă apoi să se răcească, după care trebuie turnată0 în forme și puse în congelator.

NU RATA: VIDEO EXCLUSIV. SOŢUL MILIONAR AL ANDREEI ESCA ARE POFTE SUSPECTE… 5 GRADE!

Înghețata plombir e o altă rețetă simplă, ce poate fi făcută în casă. Pentru a o prepara, este nevoie de 500 grame de frișcă, 200 grame de lapte condensat și 10 grame de zahăr vanilat. Apoi, într-un bol se mixează frișca până ajune cosistentă, după care se adaugă zahărul vanilat. În final, se toarnă laptele condensat și se mixează până se obține o masă omogenă. Compoziția va fi pusă în frgider timp de 8 ore.