Foiţa de aur de 24 de carate şi diamantele dau valoarea material a dulciurilor care ajung să coste chiar milioane de dolari. Cicolată fină, fructe exotice, trufe sunt câteva dintre ingredientele pe care le conţin cele mai scumpe trei deserturi din lume.
1. Tort creat de un bucătar japonez, care costă nu mai puţin de 1,65 de milioane de dolari! El este însă ornat cu foarte multe diamante, astfel că preţul lui foarte mare nu miră pe nimeni. Dar şi foarte puţini sunt cei care îşi pot permite un astfel de desert!
2. Frrrozen Haute Chocolate este un desert care costă nu mai puţin de 25.000 de dolari porţia. Este făcut din cacao adusă din 14 ţări, fiind ornat cu o foiţă de aur. Se găseşte într-un restaurant din New York, Serendipity 3.
3. Prăjitura Sultan’s Golden Cake costă 1.000 de dolari şi se găseşte în restaurantul unui hotel din Turcia: Ciragan Palace Kempinski Hotel din Istanbul. Sultan’s Golden Cake este preparata din pere, smochine şi piersici, toate acestea fiind conservate într-un tip de rom din Jamaica, pentru doi ani. În plus, prăjitura are toping de caramel, foiţă de aur de 24 de carate şi trufe negre.
Cea mai scumpă îngheţată intră şi ea în top! Costă 1.000 de dolari şi este făcută după o reţetă special. Doritorii unui astfel de desert trebuie să ajungă musai la New York, la restaurantul Serendipity 3! Doar acolo poate fi servit acest desert.