Declaraţii ULUITOARE ale denunţătorului medicului Lucan: ”Lua mită şi din aerul…”

Publicat: 03/01/2018 | 19:36
Declaraţii ULUITOARE ale denunţătorului medicului Lucan: ”Lua mită şi din aerul…”

Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisie de Sănătate din Camera Deputaţilor şi omul de la care a pornit dosarul doctorului Mihai Lucan, a dat declaraţii, miercuri, la DIICOT. El a făcut câteva dezvăluiri.

„Fac un apel la procurorul general al României sa se uite foarte bine la ce spun azi: Romania este plina de Lucani. Fac un apel sa mobilizeze parchetele din ţară. Am sute de exemple”, a afirmat Ungureanu.

„Procurorilor le-am adus informaţii suplimentare, legate şi de suspiciunile de mită. Profesorul Lucan lua mită şi din aerul din institut: de la lifturi, automatul de cafea. Contractele de sponsorizare erau mită mascată. Şpaga intervenea când tu veneai de dimineaţa până a doua zi la 15, cu minimul de analgezic, pentru ca domnul doctor să pună prima întrebare: Unde lucrezi? De acolo începea negocierea. Apoi îţi sugera serviciul privat. O doamnă îi spunea că n-are de niciunele şi el îi spunea Vacă ai? Da? Vinde-o. Vorbim de un cinism fără măsură. Dacă nu aveau vacă de vândut, se duceau la altă clinică şi făceau acelaşi lucru. Se negocia ca la piaţă”, a spus Ungureanu.

„A fost ajutat de Emil Boc. Nu făcea Lukmed fără domnul Boc, care a fost operat şi la stat şi la privat. (…) Credeţi că există vreo chitanţă în acest sens? Boc l-a numit consilier personal pe doctorul Lucan. Văzând ce personaj malefic este Lucan, mă întreb ce l-a învăţat pe domnul Boc. Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, domnul Funar „, a declarat deputatul USR, Emanuel Ungureanu, la sediul DIICOT.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat, miercuri, că în dosarul medicului Mihai Lucan este implicat şi actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, care l-a ajutat pe medicul urolog în timpul unui control, care a fost ”foarte moale”. Ungureanu susţine că familiile Lucan şi Bodog au legături vechi, printr-o relaţie de naş care datează din 2007.

„Florian Bodog, împreună cu funcţionari de la Casă, au desemnat ca la un control, funcţionarii de la Casa de Asigurări au fost cazaţi la un hotel de 5 stele din Cluj. Controlul a devenit foarte moale. Domnul Bodog a intervenit ca aceia să stea la hotelul de 5 stele. Florian Bodog are relaţii vechi cu medicul Lucan, are legături printr-o relaţie de naş”, a mai spus Ungureanu, potrivit Romaniatv.net.

Procurorii DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) au început sâmbătă, 30 decembrie, urmărirea penală în rem pentru tentativă la infracţiunea de omor asupra medicului Mihai Lucan.

Citește și...