Dieta cu ouă şi mere. Cum să slăbeşti 10 kilograme în timp scurt

Publicat: 20/10/2017 | 01:24
Dieta cu ouă şi mere. Cum să slăbeşti 10 kilograme în timp scurt

Dieta cu ouă şi mere. Merele sunt foarte bune pentru sănătoate noastră, pentru că au un conţinut important de antioxidanţi şi vitamine. Reglează nivelul glicemiei, conţin anumiţi fitonutrienţi, cum ar fi quercetina, care pot să prevină fluctuaţiile bruşte ale nivelului de zahăr din sânge. Ouăle vin cu alte substanţe nutritive importante. 

Dieta cu ouă şi mere. Despre mere se spune că protejează împotriva sindromului metabolic, persoanele care consumă mere în fiecare zi, au un risc mai scăzut de a suferi, de-a lungul vieţii, de sindromul metabolic, care poate cauza diabet şi boli grave de inimă.

Pe de altă parte, ouăle sunt printre cele mai hrănitoare alimente. Se spune despre ou că este singurul aliment care conţine proteine de clasa I în totalitate. Oul conţine luteină şi zeaxantină, două proteine importante care ajută la menţinerea sănătăţii ochilor şi previne boli precum cataracta.

Dieta cu ouă şi mere. Tot de spre ou se mai spune că protejează sânii, pentru că are un conţinut bogat în colină, dar şi în vitamină, importante pentru această parte a corpului. Este bogat şi în vitamina D, un tip care se absoarbe uşor în organism şi poate fi utilizată de sistemul endocrin şi osos.

Alături de alte alimente bogate în acizi graşi, completează necesarul lipidic şi intervine în prevenţia hipertensiunii arteriale, bolile nervoase, demenţe, infarct sau accidente vasculare cerebrale.

Dieta cu ouă şi mere. Contribuie la un aport adecvat de nutrienţi pentru celulele creierului şi totodată previne accidentele vasculare cerebrale prin conţinutul ridicat de colesterol bun şi prin prevenirea aterosclerozei. Oul conţine zinc, un mineral important pentru sănătate, dar şi pentru buna funcţionare a organelor sexuale feminine. Zincul creşte fertilitate, dar şi libidoul.

Dieta cu ouă şi mere.  Iată cum arată un meniu pe două săptămâni:

 • Luni. Mic dejun – 2 ouă fierte şi un măr. Prânz – 2 cartofi dulci fierţi sau copţi şi 2 mere. Cină – un bol cu salată de legume şi pui.
 • Marţi. Mic dejun – 2 ouă fierte şi un măr. Prânz – un bol cu salată de legume verzi şi pui. Cină – o salată de legume, un măr şi 2 ouă fierte.
 • Miercuri. Mic dejun – 2 ouă fierte şi un măr. Prânz – o felie de brânză cu conţinut redus de grăsime, o roşie şi un cartof dulce fiert sau copt. Cină – o salată de legume cu pui.
 • Joi. Mic dejun – 2 ouă fierte şi un măr. Prânz – un măr. Cină – o salată de legume cu pui făcut la abur.
 • Vineri. Mic dejun – 2 ouă fierte şi un măr. Prânz – o porţie de legume la abur şi 2 ouă fierte. Cină – o salată cu peşte la grătar.
 • Sâmbătă. Mic dejun – 2 ouă fierte şi un măr. Prânz – un măr. Cină – legume şi pui făcute la abur.
 • Duminică. Mic dejun – 2 ouă şi un măr. Prânz – salată de roşii, legume şi pui făcute la abur. Cină – legume la abur.

Dieta cu ouă şi mere. Săptămâna a doua

 • Luni. Mic dejun – 2 ouă fierte şi un măr. Prânz – un măr. Cină – o salată de legume cu pui făcut la abur.
 • Marţi. Mic dejun – 2 ouă fierte şi un măr. Prânz – o porţie de legume la abur şi 2 ouă fierte. Cină – o salată cu peşte la grătar.
 • Miercuri. Mic dejun – 2 ouă fierte şi un măr. Prânz – un măr. Cină – legume şi pui făcute la abur.
 • Joi. Mic dejun – 2 ouă şi un măr. Prânz – salată de roşii, legume şi pui făcute la abur. Cină – legume la abur.
 • Vineri. Mic dejun – 2 ouă fierte şi un măr. Prânz – 2 cartofi dulci fierţi sau copţi şi 2 mere. Cină – un bol cu salată de legume şi pui.
 • Sâmbătă. Mic dejun – 2 ouă fierte şi un măr. Prânz – un bol cu salată de legume verzi şi pui. Cină – o salată de legume, un măr şi 2 ouă fierte.
 • Duminică. Mic dejun – 2 ouă fierte şi un măr. Prânz – o felie de brânză cu conţinut redus de grăsime, o roşie şi un cartof dulce fiert sau copt. Cină – o salată de legume cu pui.