Djokovic şi-a aunţat revenirea!

Publicat: 27/11/2017 | 12:00
Djokovic şi-a aunţat revenirea!

Tenismanul sârb Novak Djokovic, fostul număr unu mondial, va disputa primul său turneu oficial din sezonul 2018 la Doha, înainte de a lua parte la Openul Australiei de la Melbourne, informează agenţia Taniug.În vârstă de 30 ani, Djokovic, care are în palmares 12 titluri de Mare Şlem, nu a mai apărut în circuitul profesionist de la abandonul său în sferturile de finală de la Wimbledon, în luna iulie, din cauza unei accidentări la cot.

Conform calendarului publicat pe site-ul său oficial, jucătorul sârb urmează să participe la un turneu demonstrativ la Abu Dhabi, între 28 şi 30 decembrie, înainte de a lua parte la prima sa competiţie oficială după o pauză de şase luni, la Doha. După turneul din capitala Qatarului, dotat cu premii în valoare de 1,237 milioane dolari, Novak Djokovic nu mai mai lua parte la nicio competiţie până la Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, care va debuta pe 15 ianuarie.

Ceea ce înseamnă că, în ciuda speculaţiilor, „Nole” nu va participa nici anul viitor la turneul de la Brisbane.

Jucătorul, în vârstă de 30 ani, ocupă în prezent locul 12 mondial, aceasta fiind cea mai slabă clasare a sa începând din martie 2007. Recent, Andre Agassi, cel care a încpeut să lucreze cu Djokovic după Roland Garros a anunţat că sârbul va reveni pe teren mult mai puternic. Americanul a avut numai cuvinte frumoase la adresa elevului său, pe care îl vede jucând încă mulţi ani de acum înainte. „Este incredibil de talentat în multe feluri. Vedem doar câteva lucruri pe terenurile de tenis, însă el are are abilităţi mentale, psihologice şi analitice unice. Este special şi, dacă va dori şi va face lucrurile aşa cum trebuie, atunci când va avea 36 sau 37 de ani, va da o nouă definiţie referitoare la ceea ce vrea să însemne această vârstă”, a afirmat Agassi.

                                                           

Cristi P.                    

Citește și...