Dosarul “Jaful Secolului” se rejudeca! Petru Nica si complicii au scapat de 11 ani de puscarie!

Publicat: 18/11/2012 | 23:00
Dosarul “Jaful Secolului” se rejudeca! Petru Nica si complicii au scapat de 11 ani de puscarie!

Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul inculpatilor din dosarul “jaful secolului” si a desfiintat sentinta Tribunalului Bucuresti prin care acestia au fost condamnati la cate 11 ani de inchisoare si plata a 892.404 de lei.

Nici dupa opt ani de la comiterea jafului, cei trei autori nu stiu cum si cand se va sfarsi acest proces in care sunt acuzati de furt calificat. Deocamdata insa creierul operatiunii, Petru Nica, si cei doi complici, Gabriel Velescu si Aurelian Romulus Paven, rasufla usurati pentru ca au scapat de 11 ani de puscarie la doar cateva luni dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti i-au condamnat.

Gabriel Velescu si Aurelian Paven sunt recunoscatori avocatului care i-a scapat de puscarie
Gabriel Velescu si Aurelian Paven sunt recunoscatori avocatului care i-a scapat de puscarie

 Instanta de apel a ajuns la concluzia ca au existat mai multe nereguli in dosar, una dintre ele de competenta, si au retrimis cauza spre rejudecare, de aceasta data la Judecatoria Sectorului 1. Faptele comise de cei trei se prescriu dupa 15 ani. Povestea a inceput in dimineata de 5 iulie 2004, cand Petru Nica, angajat al CPI Security, a fugit cu o masina blindata, incarcata cu bani proveniti de la filialele din Galati, Constanta si Ploiesti ale ABN Amro. Firma de transport valori a sustinut ca in autospeciala erau la acel moment 88,4 miliarde de lei vechi si 33.396 de dolari. Pana acum, expertii nu au putut stabili cu exactitate suma care a disparut din masina blindata. Conform documentelor, prejudiciul a fost recuperat cu exceptia a 8,5 miliarde de lei. Este a doua decizie a Curtii de Apel prin care dosarul se trimite spre rejudecare. In ianuarie 2006, Tribunalul Bucuresti îi condamnase la cate 14 ani de inchisoare pe Nica, Velescu si Paven, dar instanta superioara nu a fost de acord cu solutia colegilor de la fond.

Claudiu Valimareanu
 

Citește și...