Două românce în sferturile de finală ale turneului de la Linz!

Publicat: 13/10/2017 | 08:57

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Linz. Românca a avut un meci foarte greu în optimile de finală ale competiţiei din Austria dotată cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari.

Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 5 la acest turenu a eliminat-o pe Natalia Vikhliantseva din Rusia, numărul 69 WTA, cu 7-6 (14), 6-4.

Primul set a fost unul de-a dreptul interzis cardiacilor, disputându-se pe  durata a 80 de minute, în timp ce al doilea a fost de 51 de minute.

„Sunt sigură că a fost cel mai lung tie-break din viaţa mea. La un moment dat nici nu mai ştiam cât este scorul”, a declarat Sorana Cîrstea după meci.

Sorana Cîrstea, locul 37 mondial, va juca astăzi în sferturile de finală ale turneului dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari împotriva slovacei Magdalena Rybarikova, locul 28 mondial şi totodată principala favorită la câştigarea turneului.

Anterior meciului din optimi cu Natalia Vikhliantseva, Sorana Cîrstea a trecut în primul tur cu două seturi de Van Uytvanck din Belgia cu scorul de 6-3, 7-5.

De partea cealaltă, slovaca Magdalena Rybarikova, adversara din sferturile de finală a ajuns în această fază a turneului de la Linz după ce a trecut în primul tur al turneului de olandeza Hogenkamp cu scorul de 7-5, 6-3 şi în optimi de nemţoaica  Witthoeft tot în două seturi, 7-6, 6-3.

În sferturile de finală ale turenului din Austria va evolua şi cealaltă româncă prezentă la acestă întrecere, Mihaela Buzărnescu. Numărul 105 WTA, Buzărnescu o va întâlni pe Belinda Bencic din Elveţia numărul 228 WTA. Meciul se anunţă extrem de interesant, Mihaela Buzărnescu venind din calificări în timp ce Belinda Bencic a fost beneficiara unui wild card.

 

Autor: Cristi P. 

                     

Recomandarea CIAO.RO