Acasă » Exclusiv » Drama ex-logodnicei lui Pastramă: ”Boala s-a răspândit în tot corpul, însă medicii…” CANCAN.RO a obținut reacția în exclusivitate a ministrului Sănătății!

Drama ex-logodnicei lui Pastramă: ”Boala s-a răspândit în tot corpul, însă medicii…” CANCAN.RO a obținut reacția în exclusivitate a ministrului Sănătății!

De: Larisa Ciută 10/07/2019 | 22:37

Raluca Podea trăiește cea mai neagră perioadă din viața ei. După despărțirile și suferințele în plan sentimental, blonda a mai primit o lovitură. Tatăl ei este bolnav de cancer în stadiul 4, iar de câteva luni se luptă cu sistemul de sănătate din România pentru a putea beneficia de analize și de un tratament cu care să aibă șanse împotriva bolii. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, reacția ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în acest caz, dar și declarațiile dureroase ale Ralucăi Podea despre drama prin care trece. (Citește și: EX-LOGODNICA LUI PASTRAMĂ E DEVASTATĂ DUPĂ CE PĂRĂSIT-O ȘI MUSCULOSUL DIN BRĂILA)

Vedeta a povestit pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România despre tragedia care i-a umbrit viața. Blonda trece printr-un adevărat calvar și este epuizată fizic și psihic după drumurile zilnice făcute la medici împreună cu tatăl său, care este bolnav de cancer esofagian.

„Nu credeam că vreodată mă voi izbi de asemenea situații și de o asemenea cruzime”

Raluca Podea se luptă din răsputeri să își salveze tatăl

 „Sunt terminată, efectiv nu știu ce să mai fac și unde să mă mai duc. De câteva luni sunt pe drumuri și încerc să găsesc soluții pentru tata. Calvarul a început în urmă cu câteva luni, nu credeam că vreodată mă voi izbi de asemenea situații și de o asemenea cruzime.

Tata se simțea rău și am mers cu el la medicul de familie. Ajunși acolo, în săptămâna cu 13 mai, medicul i-a făcut trimitere către un spital unde puteam să facem analize de sânge, endoscopie. Pe 20 mai ne-am dus la Spitalul Cantacuzino, unde i s-a făcut o endoscopie, iar apoi ni s-a sugerat să-i facem un CT (Tomografia computerizată) + biopsie. Am mers din nou la medicul de familie, i-a făcut trimitere, ne-am întors la Cantacuzino, însă acolo nu au avut cum să-i facă aceste investigații, pentru că primul loc disponibil pentru CT era abia peste trei luni”, își începe povestea Raluca.

Dosare peste dosare

Frumoasa blondă continuă să dea detalii despre calvarul pe care l-a trăit, încercând să își salveze părintele.

„Bolnav în stadiul 4 de cancer esofagian, tata nu are timpul ăsta și trebuia să ne mișcăm rapid. Am fost la o clinică privată, unde ulterior am plătit 1.100 de lei pentru CT total și biopsie. Tot cei de la Cantacuzino m-au trimis să depun un dosar la Casa Pensiilor pentru ca tata să poată face gratuit o analiză prin care vedeam dacă boala s-a răspândit în tot corpul.

Însă el avea metastaze, acest lucru s-a văzut la CT. Nu am mai făcut această analiză, pentru că și acest dosar trebuia să fie aprobat de o comisie și dura foarte mult. Nu am înțeles de ce să ne mai pună pe drumuri și pe el în așteptare???!!!! După o săptămână a ieșit rezultatul biopsiei, am mers la Cantacuzino din nou, a fost internat o zi, iar medicii de acolo m-au trimis la un alt oncolog, pentru că la Cantacuzino nu aveau fonduri pentru citostatice. Așa că am ajuns la Spitalul Municipal, iar de acolo la Spitalul Ilfov, unde mi s-a sugerat să îl duc să facă un consult la inimă”, mai spune Raluca.

„A fost nebunie”

Dar șirul neplăcerilor nu s-a încheiat cu una, cu două pentru tatăl fostei logodnice a lui Florin Pastramă.

„Din nou m-am lovit de listele de așteptare, așa că a trebuit să plătesc din nou, altfel așteptam alte trei luni pentru un consult la medicul cardiolog. Tata a cotizat 40 de ani la stat, însă degeaba. M-am întors la medicul oncolog, care m-a trimis la radioterapie la Spitalul Colțea. L-am înscris pentru radioterapie + chimioterapie, însă dosarul trebuia să treacă de o comisie, după care să poată face acest tratament.

La Spitalul Colțea, ca și la Cantacuzino, mi-au sugerat să îi punem un stent, după ce, în timpul spitalizării de o zi la Cantacuzino, tata a mâncat o bucată de carne care i-a rămas blocată în esofag. El nu a avut restricții însă, de fapt, nu avea voie să mănânce solid. După analize amănunțite, cei de la Colțea au decis să renunțe la această intervenție din cauza faptului că esofagul era mărit și risca să-i cadă stentul în stomac, deși la Cantacuzino au vrut să facă intervenția”, explică tânăra, disperată să își ajute părintele.

„În sfârșit, a fost nebunie. Bucata de carne i-au scos-o la Spitalul Floreasca. Până la urmă, l-am internat de urgență la Spitalul Colentina în săptămâna cu 24 iunie, unde i s-a montat o gastrostomă. Abia în săptămana 8 iulie (în curs, n.r.) o să i se facă o simulare pentru tratamentul pentru radioterapie + chimioterapie. Pe 5 iulie m-au sunat să-mi spună că mi s-a aprobat dosarul de către comisie, după aproximativ o săptămână de la punerea dosarului și 2 săptămâni de la vizita mea la spitalul Colțea”, a mai declarat Raluca Podea, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA. (NU RATA, AICI: A ÎNCEPUT „NEBUNIA” NEVERSEA! AVEM SUPER-IMAGINI DIN PRIMA ZI A FESTIVALULUI)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: „Sunt siderată”

Ministrul Sănătății a reacționat la drama prin care trece Raluca Podea

Cazul este unul alarmant, cu atât mai mult cu cât, din păcate, tatăl Ralucăi Podea nu este singurul bolnav din România care trece prin astfel de suferințe provocate de un sistem ce cu greu poate fi pus la punct, după cum declară chiar și ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

” În mod normal, demersul este următorul. Pacientul diagnosticat se prezintă la oncolog, care prescrie terapia pentru fiecare caz în parte. Ce s-a simplificat este că terapia poate fi prescrisă de oncolog fără să mai treacă prin acest filtru, adică să fie aprobat dosarul bolnavului de către o comisie.

Am eliminat aceste comisii tocmai pentru ca aceste cazuri sa nu mai existe. Eu sunt siderată pentru ce se întamplă în momentul actual și încerc pe cât posibil să stopez acest sistem și chiar mă ocup personal de aceste cazuri. Mă sună pacienții să mă întrebe dacă există un program prin care ei să poată face tratament fără să mai treacă prin acest filtru de comisii.

Evident că există, ce se întâmplă prin spitale nu este în regulă, iar eu o să iau măsuri pentru asta. Acești oameni au întâietate. Bolnavii de cancer au întâietate. Nu este normal să aștepte trei luni pentru a putea beneficia de un tratament. Starea unui bolnav se poate înrăutăți, motiv pentru care trebuie să se ia măsuri foarte rapid”, a declarat, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Probleme vechi

Titluara portofoliului de la Sănătate explica și în urmă cu câteva luni cât de complicate sunt lucrurile.

„Într-adevăr, nu există în acest moment un registru al pacienților bolnavi de cancer. Ministerul Sănătăţii a depus anul trecut o cerere de finanţare pentru a accesa bani europeni pentru a crea 108 noi registre de boală. Dar există Programul Național de oncologie prin care orice bolnav care este depistat şi are acces la tratament este înregistrat. Prin urmare, avem o evidenţă a acestora”, spunea Sorina Pintea, în luna aprilie. (VEZI ȘI: SEXY-SOȚIA LUI ADI MUTU A BĂGAT „BOALA” ÎN DOREL LA BANCOMAT!)

2019, anul blestemat pentru Raluca Podea

Pe lângă lovitura primită de la medici cu privire la boala tatălui său, Raluca Podea a mai trecut printr-un șir lung de suferințe. Înainte de toate, vedeta a fost părăsită de Florin Pastramă, după ce acesta s-a îndrăgostit iremediabil de Brigitte Sfăt, fostă Năstase, care i-a devenit între timp și soție. După episodul care încă stârnește atenția publicului și lupta pe care o duce cu Brigitte pentru injuriile lansate de ambele tabere în public, Raluca s-a despărțit și de „băiatul rău” de la Brăila tocmai în cea mai grea perioadă din viața ei.

Vedeta TV duce luptă după luptă și încearcă să rămână optimistă, în pofida faptului că tatăl ei este în stare gravă. Raluca încearcă din răsputeri să își ajute părintele, dar trebuie să aibă grijă și de fiul ei de 12 ani.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele din Portul Tomis
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu le poate atinge
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu...
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Gabriela Cristea a ajuns la capătul puterilor. Ce o nemulțumește pe vedetă: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită”
Gabriela Cristea a ajuns la capătul puterilor. Ce o nemulțumește pe vedetă: „Sunt nervoasă și...
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care să te ferești
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care...
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de oameni
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de...