În această săptămână, se joacă tenis la ATP NEXT GEN FINALS! „Demonul” De Minaur e principalul favorit!

Autor: Sabin P.
Publicat: 04/11/2019 | 10:44
În această săptămână, se joacă tenis la ATP NEXT GEN FINALS! „Demonul” De Minaur e principalul favorit!

Începând de marți, se joacă la Milano competiția ATP Next Gen Finals, unde sunt calificați cei mai buni jucători U21 din lume. Grecul Stefanos Tsitsipas a câștigat în 2018, dar nu va evolua de această dată, fiind ocupat cu Turneul Campionilor de la Londra.

Grupa A: Alex De Minaur – Casper Ruud – Miomir Kecmanovic – Alejandro Davidovich Fokina

Cu trei trofee ATP în 2019, alături de o finală la puternicul turneu de la Basel, australianul Alex De Minaur este cel mai bine clasat jucător din Grupa A. Numărul 18 mondial nu i-a mai întâlnit vreodată în circuitul ATP pe ceilalți 3 adversari din Grupa A, fiind startul unor rivalități importante. Atât Casper Ruud, Miomir Kecmanovic cât și Alejandro Davidovich Fokina au jucat finale ATP în 2019, anunțându-și clar intențiile în următorul sezon. Finalist în 2018 la ATP Next Gen Finals, De Minaur este considerat principalul favorit din 2019.

Grupa B: Frances Tiafoe – Ugo Humbert – Mikael Ymer – Jannik Sinner (WC)

În Grupa B, este o situație asemănătoare, toți cei 4 combatanți ajungând la Milano în formă maximă. Jannik Sinner și Ugo Humbert vin după semifinala de la Antwerp de luna trecută, unde italianul trecuse de Frances Tiafoe în sferturile de finală, după o luptă antrenantă de 3 seturi. De asemenea, Mikael Ymer a câștigat 4 trofee ATP Challenger în 2019, dintre care două consecutive în luna septembrie. Sinner este cotat cu a doua șansă la acest trofeu, după „Demonul” De Minaur.

ATP Next Gen Finals a ajuns la a treia ediție, iar precedenții campioni sunt Hyeon Chung și Stefanos Tsitsipas. Grecul e încă eligibil, dar va evolua direct la Turneul Campionilor, de la Londra. Canadienii Felix Auger-Aliassime și Denis Shapovalov s-au calificat și ei, dar s-au retras înaintea competiției. ATP Next Gen Finals nu oferă puncte în clasamentul ATP, iar formatul este de cel mai bun din 5 seturi. Fiecare set se joacă până la 4, iar la scorul de 3-3 se dispută ție-break. La 40-40 nu există avantaj, se joacă punct decisiv, iar un câștigător neînvins poate pleca acasă cu un premiu în valoare de 429.000 dolari.

Citește și...