Încă un abuz al poliției în timpul pandemiei de coronavirus. Bărbat, bătut cu bestialitate de „oamenii legii”. VIDEO

Autor:
Publicat: 23/04/2020 | 21:47
Încă un abuz al poliției în timpul pandemiei de coronavirus. Bărbat, bătut cu bestialitate de „oamenii legii”. VIDEO

Un material video în care un bărbat întins pe jos este bătut cu bestialitate de un civil înconjurat de mai mulți polițiști, unii îmbrăcați în uniformă de intervenție, s-a viralizat, joi, pe rețelele de socializare.

Incidentul a fost filmat în Bolintin Vale, Giurgiu, mai mulți bărbați sunt întinși pe jos, cu mâinile la spate, și sunt înconjurați de un numeros dispozitiv de polițiști.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Giurgiu a declarat pentru HotNews.ro că a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă și a fost sesizată unitatea de parchet competentă.

Ce a comunicat IPJ Giurgiu:

„La data de 17 aprilie a.c., am fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din orașul Bolintin Vale, din județul Giurgiu, are loc un conflict între două familii.

Politistii s-au deplasat la fata locului, ocazie cu care au aplanat conflictul, însă acesta a continuat și in ziua de sâmbătă, în timp ce persoanele în cauză se aflau pe strada, la un grătar si consumând băuturi alcoolice.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional conform prevederilor ordonanțelor militare cu amendă în cuantum de 13.000 de lei.

Abuz poliție în Bolintin Giurgiu

Imagini luate în timpul unei intervenții în Bolintin, județul Giurgiu.Orice ar fi făcut acei oameni cu siguranță nu meritau să fie loviți de către forțele de ordine în timp de erau deja imobilizați și puși la pământ!ATENȚIE, imagini cu puternic impact emoțional!

Publicată de Aresel pe Joi, 23 aprilie 2020

Cu privire la modul de interventie al polițiștilor, a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, fiind sesizată unitatea de parchet competenta”.

Reacția unui activist pentru drepturile romilor

Ciprian Necula, activist pentru drepturile romilor, afirmă, ca reacție la aceste imagini, că „poliția a redevenit miliție”.

„Nu mai urmărește intelectuali, ci „țigani” pentru a se răzbuna și pentru că, probabil, au ordin să distragă atenția publică de la criza profundă si incompetența guvernului. Altfel, nu îmi imaginez cum este posibil ca toată armata întreaga să calce în picioare niște oameni care petreceau la ei în curte, deci nu făceau nimic ilegal.

Aștept ca ministrul Vela să își ceară scuze și să îi demită pe agresorii din poliție, iar justiția militară sau civilă să își facă datoria. Platforma Aresel a sesizat deja Avocatul Poporului, a scris Comisiei Europene si Presedintelui României”, a declarat acesta, pentru aceeași sursă.