Indicele Robor la 1 lună a scăzut, iar cel la 3 luni a stagnat!

Publicat: 10/08/2018 | 12:54

Indicele ROBOR la 1 lună a scăzut vineri (10 august) la valoarea de 3,22%, de la 3,23% nivelul înregistrat joi (9 august), reiese din datele publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR). Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a stagnat vineri la valoarea de 3,30%.

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, s-a menținut la valoarea de 3,44%, nivelul de joi (9 august), anunță Mediafax.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rată dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut la valoarea de 3,50%, de la 3,49%, nivelul consemnat joi. Indicele ROBOR la 12 luni a scăzut la valoarea 3,56%, de la 3,57% nivelul de joi. (Citește aici Ce este ROBOR și cum se calculează)

ROBOR reprezintă rată medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic că medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

Citește și...