Interpretare vise. Cum poţi reuşi să controlezi ce ţi se întâmplă în somn

Publicat: 09/10/2017 | 16:37
Interpretare vise. Cum poţi reuşi să controlezi ce ţi se întâmplă în somn

Interpretare vise. Oamenii visează mult mai mult decât îşi amintesc. Potrivit studiilor, în fiecare noaptea avem, în medie, cinci vise. Mai exact, dacă dormi opt ore într-o noapte, ai cinci cicluri de somn, iar în fiecare dintre acestea visezi în jur de 30 de minute. 

Legat de cauzele pentru care visăm există mai multe teorii, însă până acum cercetătorii nu au stabilit că există una singură valabilă. Visele încă sunt studiate de cercetători. 
 
Oamenii au fost întotdeauna fascinaţi să-şi interpreteze visele, care par că sunt desprinse din realitate de multe ori. Mulţi încearcă să găsească sensuri, simboluri sau se gândesc dacă ce au visat reprezintă vreo prevestire a ceva ce urmează să li se întâmple. 
 
Numeroase cercetări ştiinţifice arată că există foarte multe vise comune, pe care fiecare dintre noi le are la un moment dat. Un vis foarte comun este acela în care te simţi urmărit. Acesta simbolizează faptul că în viaţa ta ar fi ceva cu ce vrei să te confrunţi, însă nu eşti încrezător că ai putea să faci faţă, aşa că eviţi. 
 
De asemenea, un alt vis comun, care se referă tot la lipsa de încredere în propriile foţe este căderea dinţilor. Se mai spune şi că atunci când te visezi dezbrăcat în public înseamnă că te simţi, de fapt, vulnerabil. Foarte mulţi dintre noi visăm şi că trebuie să dăm un examen la şcoală, ceea ce înseamnă că îţi faci autocritica într-un mod mult prea aspru. 

Interpretare vise. Care sunt cele mai comune

Atunci când visezi că zbori reprezintă faptul că ai reuşit să te eliberezi de o povară. De asemenea, când visezi că ai căzut în gol nu este altceva decât un semn al faptului că eşti foarte obosit şi trebuie neapărat să te relaxezi. Stresul ar putea fi o cauză a faptului că visezi o prăbuşire în gol. 
 
Mai sunt şi vise în care nu te poţi mişca sau alergi, dar ai impresia că nu avansezi deloc. Dicţionarele de interpretare vise spun că ar fi vorba despre un lucru pe care nu eşti sigur că-l îl duci la bun sfârşit. 

Interpretare vise. Notează detalii

Dacă vrei să înţelegi multe din sensurile viselor tale, ar fi bine să le notezi. Scrie ce obiecte, personaje, locuri sau stări ţi-au apărut în vise. Apoi, folosind un dicţionar de interpretare vise găseşte-le sensul. 
 
Se întâmplă de multe ori să-ţi apară cam aceleaşi simboluri, iar în momentul în care le observi va fi mult mai uşor să le vezi sensurile. 
 
Dimineaţa, încearcă să-ţi aduci aminte ce ai visat şi cu cât le abordezi mai conştient, cu atât reuşeşti să le înţelegi sensurile mai uşor. 
 
Mai mult, există teorii care spun că visele lucide, cele în care îţi poţi controla mişcările, pot fi controlate. Cu timpul, ai putea chiar să ajunge la performanţa de a reuşi să-ţi influenţezi visele.  
Citește și...