Irina Begu va lupta pentru accederea în finala de dublu de la Tianjing!

Publicat: 13/10/2017 | 08:21

Perechea formată din românca Irina Begu şi italianca Sara Errani, aceasta revenind în circuit după o suspendare pentru dopaj, s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului WTA  de la Tianjing dotat cu premii totale de 426.750 dolari, urmând a lupta pentru accederea în ultimul act al întrecerii din China. Performanţa a fost realizată după ce cele două au reuşit să treacă în sferturi de principalele favorite la câştigarea turneului, de cuplul format din sportiva ucraineană Katerina Bondarenko şi jucătoarea rusă Alla Kudriavţeva.

Begu şi Errani s-au impus cu scorul de 7-6, 2-6, 10-6, în faţa favoritelor numărul 1 la câştigarea turneului, la capătul unui meci care a durat o oră şi 38 de minute.

Anterior confruntării din sferturi, cele două le-au eliminat în două seturi pe chinezoaicele Xinyu Jiang/Qianhui Tang în turul inaugural al probei de dublu de la Tianjing.

În semifinale, tandemul format din Irina Begu şi Sara Errani vor întâlni perechea formată din  Arina Sabalenka/Yifan Xu (Belarus/China).

Pentru calificarea în penultimul act la probei de dublu al întrecerii din China, Begu şi partenera sa şi-au asiguat 4.950 de dolari şi 110 puncte.

În altă ordine de idei, în proba de simplu a turneului din China, Irina Begu nu a avut nicio şansă în faţa rusoaicei Maria Şarapova la turneul de WTA de la Tianjing (China), dotat cu premii totale de. Compatrioata noastră a pierdut meciul în două seturi cu 6-4, 6-2 după o oră şi 23 de minute suferind astfel cea de-a treia înfrângere din carieră în faţa rusoaicei.

Autor: Cristi P. 

Recomandarea CIAO.RO