Fenomen geologic unic atât în Români, cât și în Europa! Autoritățile locale ale unei comune din România au vrut să facă o fântână, zona fiind cunoscută pentru lipsa rețelei de apă. Ei bine, oamenii au avut parte de o surpriză atunci când au dat de… petrol. Gazul natural iese singur la suprafață, direct din pământ. Află, în articol, toate detaliile!
România ascunde multe locuri spectaculoase, dar mai puțin cunoscute de turiști. Acum, fenomenul unic în Europa a reușit să devină o adevărată atracție, mai ales pentru cei care caută experiențe în natură. De asemenea, județul unde petrolul iese singur din pământ se bucură și de alte obiective interesante.
Natura a pus în scenă un fenomen rar în satul Beciu, județul Buzău. La doar un kilometru de Vulcanii Norocoși, o altă atracție spectaculoasă, petrolul iese singur la suprafață, direct din pământ. Autoritățile au făcut această descoperire, în încercarea de a săpa o fântână.
„Era o cișmea de apă și s-a închis și uitați, cei de la primărie au vrut să sape fântână, să creeze că nu este apă în zonă și asta e situația acum. Au dat de petrol”, a spus o femeie din satul Beciu.
Totuși, localnicii nu sunt atât de surprinși de acest fenomen. De-a lungul timpului, multe persoane din sat au dat de straturi cu petrol în timp ce săpau fântâni. În zonă lipsește rețeaua de apă, așa că oamenii încearcă să se descurce așa cum pot.
În trecut, localnicii din satul Beciu nu au privit pur și simplu la pe care îl primeau din pământ, ci l-au valorificat. Oamenii săpau gropi pentru a strânge țițeiul. Apoi, îl foloseau la aprins focul, uns căruțele sau tratat rănile animalelor.
„Am folosit și eu așa. Am avut, de exemplu, un purcel și a avut, cum se zicea pe timpul ăla, rapăn. Așa, se dădea cu petrol din ăsta și se vindeca”, a spus un localnic.
Zona a devenit o adevărată atracție pentru iubitorii de natură, mai ales că se află în apropiere de Vulcanii Noroioși. Astfel, autoritățile își doresc să profite de potențialul turistic. Specialiștii le recomandă vizitatorilor să vină în a doua parte a zilei pentru că lumina soarelui pune în valoare reflexiile de culoare ale izvoarelor de petrol.
„Este un fenomen, îmi place mie să-l spun, asemănător cu ce se întâmplă la Vulcanii Noroioși, doar că acolo întâlnește apă și argilă nisipoasă, aici este petrolul pe care gazele naturale îl scot la suprafață”, a declarat Vasile Săcuiu, primarul comunei Scorțoasa.