Kim Clijsters își amână revenirea pe teren și va rata Australian Open!

Autor:
Publicat: 05/11/2019 | 10:09
Kim Clijsters își amână revenirea pe teren și va rata Australian Open!

Belgianca Kim Clijsters, 36 ani, a anunțat în septembrie că va face o revenire șoc în tenis, începând cu sezonul din 2020. Fosta lidera mondială a suferit însă o accidentare la genunchi, iar acum este nevoită să își amâne întoarcerea la sportul pe care îl iubește, cel puțin pentru luna ianuarie. Implicit, Clijsters va rata Australian Open, turneu câștigat în 2011.

„Am fost nevoită să iau decizia de a nu participa la turnee în ianuarie. Sunt sub tratament și recuperare pentru o accidentare la genunchi. E un pas înapoi, dar sunt determinată mai mult că niciodată să mă întorc la sportul pe care îl iubesc. Apreciez tot suportul vostru și încurajările!” a scris belgianca pe contul său de Twitter.

Kim Clijsters e aproape de a doua revenire în tenisul profesionist

 

Ultimul meci competitiv jucat de Clijsters a fost în 2012 la US Open, când avea 29 de ani. După retragerea din activitate, belgianca a fost introdusă în „Hall of fame”-ul tenisului, în anul 2017. Va fi a doua întoarcere în tenis pentru Clijsters, ce a mai revenit și în 2009, câștigând 3 din cele 4 trofee de Mare Slem. După triumful de la US Open 2009, belgianca a devenit a treia jucătoare din istorie ce câștigă un Mare Slem după ce a născut, după Margaret Court și Evonne Goolagong. S-a întors pe prima treaptă a ierarhiei WTA în luna februarie a anului 2011.

Kim Clijsters a câștigat primul trofeu major la US Open 2005, apoi în 2007 luat o pauză de 2 ani de zile, în care s-a măritat cu jucătorul de baschet Brian Lynch, dând naștere unei fetițe, în 2008. Belgianca și-a adjudecat 41 de titluri WTA la simplu, 11 la dublu. Datorită statutului de fostă lidera mondială și câștigătoare de Mare Slem, Clijsters va avea acces nelimitat la wild card-uri (invitații la turnee). Un zvon din ultima perioadă anunță faptul că belgianca va lucra în 2020 cu antrenorul Sascha Bajin, ce s-a despărțit recent de Kristina Mladenovic. Anterior, Bajin a antrenat-o pe Naomi Osaka, cu care a câștigat trofeele la US Open 2018 și Australian Open 2019.