La aproape șapte ani de la moartea lui Dinu Patriciu, urmașele miliardarului încă se „războiesc” prin tribunale. Pe rolul instanțelor se derulează peste 150 de procese în care sunt implicate fiicele și cea de-a doua soție a omului de afaceri, care s-a stins din viață la Londra. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, detaliile.
Moștenitoarele celebrului om de afaceri care a murit, la Londra, în luna august a anului 2014, au ”strâns” peste 150 de acțiuni în instanță.
Cele două fiice, dar și cea de-a doua soție a lui Dinu Paticiu au fost și vor mai fi nevoite să calce pe holurile instanțelor de judecată. Nu doar că cele trei moștenitoare se luptă între ele pentru ce a mai rămas din imperiul lăsat în urmă de Dinu Patriciu, acestea au fost chemate în fața instanței si pentru datoriile acumulate de firmele deținute de omul de afaceri.
Potrivit unor surse din mediul judiciar, cele mai recente procese în care fiicele și cea de-a doua soție au fost citate au ca obiect: ”acțiune de răspundere delictuală”, ”contestație la executare” și ”reexaminare anulare cerere”.
Cu siguranță, procesele în care sunt implicate moștenitoarele lui Dinu Patriciu vor fi unele de lungă durată, iar CANCAN.RO promite că o să vă țină la curent cu toate noutățile care vor apărea. (NU RATA: ULTIMA ORĂ: BANCA ”REVENDICĂ” CEA MAI MARE MOȘTENIRE LĂSATĂ DE UN ROMÂN!)
Dinu Patriciu a ocupat, la un moment dat, locul 1 în Top 300 Capital. După moartea afaceristului, Dana Patriciu, încă soția lui Dinu Patriciu în acte, deoarece divorțul nu fusese pronunțat, susținea că averea care urma să fie împărțită ar fi de două miliarde de euro, însă publicațiile de specialitate vehiculau o sumă mult mai mică, de circa 250 de milioane de euro.
Dinu Patriciu s-a născut în 3 august 1950, la Bucureşti şi a avut afaceri în domeniul petrolier, bancar şi imobiliar. În anul 1990, Dinu Patriciu a devenit membru fondator al PNL. În legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timiş pe listele PNL. A făcut parte din Comisia pentru administraţie centrală şi locală, amenajarea teritoriului şi urbanism şi din Comisia pentru echilibru ecologic şi protecţia mediului.
În legislatura 1992-1996, Dinu Patriciu a fost ales deputat de Dâmboviţa pe listele Convenţiei Democrate Române. A fost lider al Grupului parlamentar al Partidului Liberal 1993 şi al Partidului Alianţei Civice (octombrie 1992 – decembrie 1994) şi a făcut parte din Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic (până în noiembrie 1995) şi din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci (din noiembrie 1995). (VEZI AICI: VĂDUVA A PRIMIT OK-UL SĂ VÂNDĂ MAȘINILE MILIARDARULUI! MOTIVUL…)
În 1996, Patriciu a candidat la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, ca reprezentant al PL ’93. Dinu Patriciu a fost deputat şi în legislatura 2000-2004, fiind ales ca reprezentant al PNL. A făcut parte din Comisia pentru industrii şi servicii până la data de 18 iunie 2003, când a demisionat din calitatea de membru al Parlamentului României. Dinu Patriciu s-a retras, astfel, din viaţa politică activă pentru a se putea dedica afacerilor.
În februarie 1990, Patriciu a înființat SC Alpha Construcții și Investiții Imobiliare S.A., care a obținut Autorizația de funcționare nr. 1, aceasta fiind prima firmă privată înființată în România postcomunistă. Această primă firmă care avea ca obiect de activitate efectuarea de proiecte de arhitectură avea doar 20 de angajați.
„Este perfect adevărat că eu am înființat prima firmă privată din România de după 1989. Avea șapte de zero și un unu la coadă. Făceam proiectare de arhitectură. Toată lumea făcea proiecte în ’90. Toți visam, nu? Și apoi m-am apucat de imobiliare”, povestea miliardarul. (AFLĂ AICI: ÎN VREMURI GRELE, BANII GHEAŢĂ FAC DIFERENŢA. VĂDUVA MILIARDARULUI A SCOS VALUTA DE LA SALTEA!)
Dinu Patriciu a intrat ulterior în afaceri cu petrol, numele său fiind asociat pentru prima dată cu afaceri de combustibil în octombrie 1995. În anul 1996, agenția de presă Reuters îl include pentru prima dată pe Dinu Patriciu într-un top al „noilor îmbogățiți din România” care au făcut rapid avere după evenimentele din decembrie 1989.
„Primul milion de dolari l-am obținut din proiectare de arhitectură și dezvoltare imobiliară. Fără legătură cu petrolul. Chestia cu «primul milion de dolari» e un basm, dar e un basm bazat pe realitate. Realitatea este că într-adevăr cu greu faci primul milion, cu greu faci primele zece, și după aia încep să se acumuleze mult mai ușor deoarece capitalismul se bazează pe un vechi proverb românesc – «Ban la ban trage». Nu e deloc liric, așa e realitatea”, povestea Dinu Patriciu.
Dinu Patriciu a fost, de asemenea, fondator și președinte al Fundației Dinu Patriciu, organizație non-guvernamentală care își propune să sprijine financiar tinerii talentați aflați în imposibilitatea de a-și definitiva educația.
În septembrie 2009, Dinu Patriciu a cumpărat Liberty Capital, a 7-a cea mai mare bancă din Georgia, Banca Populară, pentru suma de 15 milioane dolari. Dinu Patriciu avea să facă afacerea vieții în anul 2000, când a cumpărat Petromidia. Avea s-o vândă cu 1,5 miliarde de dolari, șapte ani mai târziu.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.