Ultima oră: Banca ”revendică” cea mai mare moștenire lăsată de un român!

Autor:
Publicat: 04/04/2018 | 23:33

Probleme serioase pentru moștenitoarele lui Dinu Patriciu. Rudele fostului miliardar au fost, recent, executate silit de către BRD pentru o datorie. În total, văduva și fiicele lui Dinu Patriciu sunt chemate în instanță în 50 de procese de executare silită. (VEZI ȘI: Ce act i-a lăsat bogătașul fiului vitreg înainte să moară)

„Admite cererea formulată de petentul BEJ Miu și Partenerii. Încuviinţează executarea silită ce face obiectul dosarului de executare silită nr. 156/2017/2018, în baza titlului executoriu reprezentat de Biletul la ordin BRDE3AH 0645165 emis la data de 19.12.2013, scadent la data de 30.09.2014, pentru recuperarea creanţei în valoare de 46.852,30 lei, precum și a cheltuielilor de executare, împotriva debitoarelor moștenitoare Ana Patriciu, Maria Patriciu, Sabina Patriciu și Dana Rodica Patriciu în limita activului moștenirii debitorului defunct Dan Costache Patriciu, la cererea creditorului BRD GROUPE SOCIETE GENERALE S.A., prin toate modalitățile prevăzute de lege. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită. Prezenta încuviinţare a executării silite produce efecte pe întreg teritoriul ţării. Fără cale de atac”, se arată în decizia luată de Judecătoria Sectorului 1 pe 14 martie 2018. BRD le chemase în instanță pe Ana Patriciu, Maria Patriciu, Sabina Patriciu și Dana Rodica Patriciu.

Rudele lui Dinu Patriciu nu s-au înțeles nici acum în privința împărțirii averii lui Dinu Patriciu, dosarul fiind încă pe rol. Miliardarul a făcut tot posibilul pentru a o dezmoșteni pe mama lui Andrei Ștefan, Dana Patriciu. Suferind de cancer, Dinu Patriciu și-a făcut testamentul cu un an înainte de a muri.

“Las fiicelor mele, Ana Patriciu și Maria Patriciu, o cotă totală de 82,5 % din întreaga mea avere, fostei soții, Sabina Patriciu, o cotă de 5% din masa succesorală, iar partenerei de afaceri Melanie Chen 12,5%”, decidea Dinu Patriciu prin testament.

Dinu Patriciu s-a gândit, atunci când și-a făcut testamentul, și la posibilitatea ca divorțul de Dana Patriciu să nu fie finalizat în timpul vieții lui, lucru care s-a și întâmplat. “În ipoteza în care decesul meu ar interveni anterior pronunțării hotărârii de divorț, înțeleg să o dezmoștenesc (n.r.- pe Dana Patriciu) până la limita permisă de legea română, respectiv până la 1/8 din succesiunea mea, care reprezintă rezerva succesorală”, preciza Patriciu în testament.

Fiul vitreg al lui Patriciu nu a fost evacuat din apartamentul pe care i l-a lăsat miliardarul

După moartea lui Dinu Patriciu, fiicele miliardarului, Ana și Maria, i-au deschis proces fratelui lor vitreg, Andrei Alexandru Ştefan. Ele cereau evacuarea acestuia din casa în care locuia după decesul tatălui său vitreg. Ana și Maria au pierdut procesul deschis la Judecătoria Sectorului 1, Andrei  având un as în mânecă în lupta dusă în instanță cu surorile sale vitrege, și anume un act pe care i l-a lăsat miliardarul în timp ce trăia.

Andrei Ștefan a depus la dosar un document în care demonstra că Dinu Patriciu a fost de acord ca el să locuiască în respectivul imobil din Sectorul 1 al Capitalei, miliardarul luându-l și în spațiu.

„Pe fondul cererii, pârâtul a solicitat respingerea acțiunii ca neîntemeiată, cu obligarea reclamantelor la plata cheltuielilor de judecată, arătând că deține un titlu în baza căruia domiciliază în imobilul situat în București, ______________________, Sector 1 din anul 2009, atât cu acordul mamei sale, cât și cu acordul defunctului Dan-Costache Patriciu (n.r.- numele din buletin al lui Dinu Patriciu), perioadă în care a întreținut imobilul și a achitat toate cheltuielile cu privire la acesta.

În acest sens, pârâtul a învederat că deține declaratia autentificată sub nr. 899/02.02.2012 la BNPA Danacica M______ D______ si M______ A________ M________ prin care defunctul Dan-Costache Patriciu, coproprietar al imobilului, a declarat că este de acord ca pe o perioadă nedeterminată să-l ia în spațiu, în imobilul situat în ______________________, Sector 1, București, imobil proprietate personală, și Declarația autentificată de N____ N____ Jacques în St.M_____, prin care mama sa, Patriciu Dana Rodica, a declarat că este de acord ca pe o perioadă nedeterminată să ia în spațiu în imobilul situat în ______________________, Sector 1, București, imobil proprietate personală, pe fiul său Ștefan Andrei Alexandru”, se arată în dosarul de evacuare pe care Ana și Maria Patriciu i l-au deschis fratelui lor vitreg. (VEZI ȘI: Fiul vitreg al lui Dinu Patriciu, nuntă pe malul lacului)

Andrei Ștefan a câștigat procesul la pas, Ana și Maria Patriciu fiind obligate la cheltuieli de judecată. „Respinge cererea de evacuare a pârâtului Andrei Alexandru Ștefan cu domiciliul procesual ales la Cabinet de avocat G______ C____ D__ situat în București, ____________________. 16, _______________, ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenție accesorie în interesul pârâtului formulată de intervenienta accesorie Patriciu Dana Rodica cu domiciliul procesual ales la SCA V____ ȘI ASOCIAȚII situat în București, ________________________. 30 A, __________, sector 1.

Obligă reclamantele Ana Patriciu și Maria Patriciu, ambele cu domiciliul ales la S___ D_____ & ASOCIAȚII situat în sector 1, București, ________________________________, nr. 55, ______________ solidar, la plata către pârâtul Andrei Alexandru Ștefan a sumei de 7140 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Ia act că intervenienta accesorie Patriciu Dana Rodica va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunțare, care se depune la Judecătoria Sectorului 1 București. Pronunțată în ședință publică astăzi, 16.02.2017”, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Averea lui Patriciu, între două miliarde și 250 de milioane de euro

Dinu Patriciu a ocupat, la un moment dat, locul 1 în Top 300 Capital. După moartea afaceristului, Dana Patriciu, încă soția lui Dinu Patriciu în acte, deoarece divorțul nu fusese pronunțat, susținea că averea care urma să fie împărțită ar fi de două miliarde de euro, însă publicațiile de specialitate vehiculau o sumă mult mai mică, de circa 250 de milioane de euro. (VEZI ȘI: PALATUL MILIARDARULUI A AJUNS RĂU DE TOT)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)