Acasă » Cancan » Ultima oră: Banca ”revendică” cea mai mare moștenire lăsată de un român!

Ultima oră: Banca ”revendică” cea mai mare moștenire lăsată de un român!

De: I.D. 04/04/2018 | 23:33

Probleme serioase pentru moștenitoarele lui Dinu Patriciu. Rudele fostului miliardar au fost, recent, executate silit de către BRD pentru o datorie. În total, văduva și fiicele lui Dinu Patriciu sunt chemate în instanță în 50 de procese de executare silită. (VEZI ȘI: Ce act i-a lăsat bogătașul fiului vitreg înainte să moară)

„Admite cererea formulată de petentul BEJ Miu și Partenerii. Încuviinţează executarea silită ce face obiectul dosarului de executare silită nr. 156/2017/2018, în baza titlului executoriu reprezentat de Biletul la ordin BRDE3AH 0645165 emis la data de 19.12.2013, scadent la data de 30.09.2014, pentru recuperarea creanţei în valoare de 46.852,30 lei, precum și a cheltuielilor de executare, împotriva debitoarelor moștenitoare Ana Patriciu, Maria Patriciu, Sabina Patriciu și Dana Rodica Patriciu în limita activului moștenirii debitorului defunct Dan Costache Patriciu, la cererea creditorului BRD GROUPE SOCIETE GENERALE S.A., prin toate modalitățile prevăzute de lege. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită. Prezenta încuviinţare a executării silite produce efecte pe întreg teritoriul ţării. Fără cale de atac”, se arată în decizia luată de Judecătoria Sectorului 1 pe 14 martie 2018. BRD le chemase în instanță pe Ana Patriciu, Maria Patriciu, Sabina Patriciu și Dana Rodica Patriciu.

Rudele lui Dinu Patriciu nu s-au înțeles nici acum în privința împărțirii averii lui Dinu Patriciu, dosarul fiind încă pe rol. Miliardarul a făcut tot posibilul pentru a o dezmoșteni pe mama lui Andrei Ștefan, Dana Patriciu. Suferind de cancer, Dinu Patriciu și-a făcut testamentul cu un an înainte de a muri.

“Las fiicelor mele, Ana Patriciu și Maria Patriciu, o cotă totală de 82,5 % din întreaga mea avere, fostei soții, Sabina Patriciu, o cotă de 5% din masa succesorală, iar partenerei de afaceri Melanie Chen 12,5%”, decidea Dinu Patriciu prin testament.

Dinu Patriciu s-a gândit, atunci când și-a făcut testamentul, și la posibilitatea ca divorțul de Dana Patriciu să nu fie finalizat în timpul vieții lui, lucru care s-a și întâmplat. “În ipoteza în care decesul meu ar interveni anterior pronunțării hotărârii de divorț, înțeleg să o dezmoștenesc (n.r.- pe Dana Patriciu) până la limita permisă de legea română, respectiv până la 1/8 din succesiunea mea, care reprezintă rezerva succesorală”, preciza Patriciu în testament.

Fiul vitreg al lui Patriciu nu a fost evacuat din apartamentul pe care i l-a lăsat miliardarul

După moartea lui Dinu Patriciu, fiicele miliardarului, Ana și Maria, i-au deschis proces fratelui lor vitreg, Andrei Alexandru Ştefan. Ele cereau evacuarea acestuia din casa în care locuia după decesul tatălui său vitreg. Ana și Maria au pierdut procesul deschis la Judecătoria Sectorului 1, Andrei  având un as în mânecă în lupta dusă în instanță cu surorile sale vitrege, și anume un act pe care i l-a lăsat miliardarul în timp ce trăia.

Andrei Ștefan a depus la dosar un document în care demonstra că Dinu Patriciu a fost de acord ca el să locuiască în respectivul imobil din Sectorul 1 al Capitalei, miliardarul luându-l și în spațiu.

„Pe fondul cererii, pârâtul a solicitat respingerea acțiunii ca neîntemeiată, cu obligarea reclamantelor la plata cheltuielilor de judecată, arătând că deține un titlu în baza căruia domiciliază în imobilul situat în București, ______________________, Sector 1 din anul 2009, atât cu acordul mamei sale, cât și cu acordul defunctului Dan-Costache Patriciu (n.r.- numele din buletin al lui Dinu Patriciu), perioadă în care a întreținut imobilul și a achitat toate cheltuielile cu privire la acesta.

În acest sens, pârâtul a învederat că deține declaratia autentificată sub nr. 899/02.02.2012 la BNPA Danacica M______ D______ si M______ A________ M________ prin care defunctul Dan-Costache Patriciu, coproprietar al imobilului, a declarat că este de acord ca pe o perioadă nedeterminată să-l ia în spațiu, în imobilul situat în ______________________, Sector 1, București, imobil proprietate personală, și Declarația autentificată de N____ N____ Jacques în St.M_____, prin care mama sa, Patriciu Dana Rodica, a declarat că este de acord ca pe o perioadă nedeterminată să ia în spațiu în imobilul situat în ______________________, Sector 1, București, imobil proprietate personală, pe fiul său Ștefan Andrei Alexandru”, se arată în dosarul de evacuare pe care Ana și Maria Patriciu i l-au deschis fratelui lor vitreg. (VEZI ȘI: Fiul vitreg al lui Dinu Patriciu, nuntă pe malul lacului)

Andrei Ștefan a câștigat procesul la pas, Ana și Maria Patriciu fiind obligate la cheltuieli de judecată. „Respinge cererea de evacuare a pârâtului Andrei Alexandru Ștefan cu domiciliul procesual ales la Cabinet de avocat G______ C____ D__ situat în București, ____________________. 16, _______________, ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenție accesorie în interesul pârâtului formulată de intervenienta accesorie Patriciu Dana Rodica cu domiciliul procesual ales la SCA V____ ȘI ASOCIAȚII situat în București, ________________________. 30 A, __________, sector 1.

Obligă reclamantele Ana Patriciu și Maria Patriciu, ambele cu domiciliul ales la S___ D_____ & ASOCIAȚII situat în sector 1, București, ________________________________, nr. 55, ______________ solidar, la plata către pârâtul Andrei Alexandru Ștefan a sumei de 7140 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Ia act că intervenienta accesorie Patriciu Dana Rodica va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunțare, care se depune la Judecătoria Sectorului 1 București. Pronunțată în ședință publică astăzi, 16.02.2017”, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Averea lui Patriciu, între două miliarde și 250 de milioane de euro

Dinu Patriciu a ocupat, la un moment dat, locul 1 în Top 300 Capital. După moartea afaceristului, Dana Patriciu, încă soția lui Dinu Patriciu în acte, deoarece divorțul nu fusese pronunțat, susținea că averea care urma să fie împărțită ar fi de două miliarde de euro, însă publicațiile de specialitate vehiculau o sumă mult mai mică, de circa 250 de milioane de euro. (VEZI ȘI: PALATUL MILIARDARULUI A AJUNS RĂU DE TOT)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Cum arată castelul unui primar din România! E copiat după „Muzeul bântuit”, iar proprietara din acte este mama PENSIONARĂ a „vătafului” de la Câmpina
Cum arată castelul unui primar din România! E copiat după „Muzeul bântuit”, iar proprietara din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi, aș petrece timp cu părinții mei”
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
Anamaria Prodan nu s-a lecuit. Cum îl alintă pe Ronald Gavril: „Îl alint așa pentru că este o minune lăsată de la Dumnezeu pe pământ”
Anamaria Prodan nu s-a lecuit. Cum îl alintă pe Ronald Gavril: „Îl alint așa pentru...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...