Din dosarul moștenirii miliardarului Dinu Patriciu. Ce act i-a lăsat bogătașul fiului vitreg înainte să moară

Publicat: 18/02/2018 | 00:00

După moartea lui Dinu Patriciu, fiicele miliardarului, Ana și Maria, i-au deschis proces fratelui lor vitreg, Andrei Alexandru Ştefan. Ele cereau evacuarea acestuia din casa în care locuia după decesul tatălui său vitreg. Ana și Maria au pierdut procesul deschis la Judecătoria Sectorului 1, Andrei  având un as în mânecă în lupta dusă în instanță cu surorile sale vitrege, și anume un act pe care i l-a lăsat miliardarul în timp ce trăia, document pe care CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vi-l prezintă în exclusivitate. (CITEȘTE ȘI: S-a încheiat războiul pentru moştenirea lui Patriciu. Fiicele miliardarului au împărţit averea cu mama vitregă!)

Andrei Ștefan a depus la dosar un document în care demonstra că Dinu Patriciu a fost de acord ca el să locuiască în respectivul imobil din Sectorul 1 al Capitalei, miliardarul luându-l și în spațiu pe fiul său vitreg. „Pe fondul cererii, pârâtul a solicitat respingerea acțiunii ca neîntemeiată, cu obligarea reclamantelor la plata cheltuielilor de judecată, arătând că deține un titlu în baza căruia domiciliază în imobilul situat în București, ______________________, sector 1 din anul 2009, atât cu acordul mamei sale, cât și cu acordul defunctului Dan-Costache Patriciu (n.r.- numele din buletin al lui Dinu Patriciu), perioadă în care a întreținut imobilul și a achitat toate cheltuielile cu privire la acesta. În acest sens, pârâtul a învederat că deține declaratia autentificată sub nr. 899/02.02.2012 la BNPA Danacica M______ D______ si M______ A________ M________ prin care defunctul Dan-Costache Patriciu, coproprietar al imobilului, a declarat că este de acord ca pe o perioadă nedeterminată să-l ia în spațiu, în imobilul situat în ______________________, Sector 1, București, imobil proprietate personală, și Declarația autentificată de N____ N____ Jacques în St.M_____, prin care mama sa, Patriciu Dana Rodica, a declarat că este de acord ca pe o perioadă nedeterminată să ia în spațiu în imobilul situat în ______________________, Sector 1, București, imobil proprietate personală, pe fiul său Ștefan Andrei Alexandru”, se arată în dosarul de evacuare pe care Ana și Maria Patriciu i l-au deschis fratelui lor vitreg.

Andrei Ștefan a câștigat procesul la pas, Ana și Maria Patriciu fiind obligate la cheltuieli de judecată. „Respinge cererea de evacuare a pârâtului Andrei Alexandru Ștefan cu domiciliul procesual ales la Cabinet de avocat G______ C____ D__ situat în București, ____________________. 16, _______________, ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenție accesorie în interesul pârâtului formulată de intervenienta accesorie Patriciu Dana Rodica cu domiciliul procesual ales la SCA V____ ȘI ASOCIAȚII situat în București, ________________________. 30 A, __________, sector 1. Obligă reclamantele Ana Patriciu și Maria Patriciu, ambele cu domiciliul ales la S___ D_____ & ASOCIAȚII situat în sector 1, București, ________________________________, nr. 55, ______________ solidar, la plata către pârâtul Andrei Alexandru Ștefan a sumei de 7140 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Ia act că intervenienta accesorie Patriciu Dana Rodica va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunțare, care se depune la Judecătoria Sectorului 1 București. Pronunțată în ședință publică astăzi, 16.02.2017”, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Actul prin care Andrei Ștefan a demonstrat în instanță că Dinu Patriciu a fost de acord ca fiul său vitreg să locuiască în imobilul respectiv
Actul prin care Andrei Ștefan a demonstrat în instanță că Dinu Patriciu a fost de acord ca fiul său vitreg să locuiască în imobilul respectiv

Dinu Patriciu a fost foarte apropiat de fiul lui vitreg

Dinu Patriciu și fiul lui vitreg, Andrei Ștefan, au fost foarte apropiați. Miliardarul a ținut mult la fiul său vitreg, la un moment dat chiar încredinţându-i pe mână conducerea Adevărul Holding. În aceste condiții, actul pe care Andrei Ștefan l-a prezentat în dosar și pe care CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, l-a publicat în exclusivitate nu este surprinzător. (VEZI ȘI: Fiul vitreg al lui Dinu Patriciu, nuntă pe malul lacului. Şi-a dus mireasa la altar cu elicopterul!)

Dinu Patriciu a făcut, însă, tot posibilul pentru a o dezmoșteni pe mama lui Andrei Ștefan, Dana Patriciu. Suferind de cancer, Dinu Patriciu și-a făcut testamentul cu un an înainte de a muri. “Las fiicelor mele, Ana Patriciu și Maria Patriciu, o cotă totală de 82,5 % din întreaga mea avere, fostei soții, Sabina Patriciu, o cotă de 5% din masa succesorală, iar partenerei de afaceri Melanie Chen 12,5%”, decidea Dinu Patriciu prin testament. Dinu Patriciu s-a gândit, atunci când și-a făcut testamentul, și la posibilitatea ca divorțul de Dana Patriciu să nu fie finalizat în timpul vieții lui, lucru care s-a și întâmplat. “În ipoteza în care decesul meu ar interveni anterior pronunțării hotărârii de divorț, înțeleg să o dezmoștenesc (n.r.- pe Dana Patriciu) până la limita permisă de legea română, respectiv până la 1/8 din succesiunea mea, care reprezintă rezerva succesorală”, preciza Dinu Patriciu în testament.

Dinu Patriciu a murit pe 19 august 2014, la vârsta de 64 de ani, într-un spital din Londra. Omul de afaceri suferea de mai mulți ani de cancer și trecuse și printr-un transplant de ficat. Înainte de începerea crizei financiare, Dinu Patriciu era cel mai bogat om de afaceri din România, averea lui fiind estimată în 2007 de către revista Capital la 3,1 – 3,3 miliarde de dolari.

Dinu Patriciu ocupa atunci locul 1 în Top 300 Capital. După moartea afaceristului, Dana Patriciu, încă soția lui Dinu Patriciu în acte, deoarece divorțul nu fusese pronunțat, susținea că averea care urma să fie împărțită ar fi de două miliarde de euro, însă publicațiile de specialitate vehiculau o sumă mult mai mică, de circa 250 de milioane de euro.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...