Acasă » Știri » Din dosarul moștenirii miliardarului Dinu Patriciu. Ce act i-a lăsat bogătașul fiului vitreg înainte să moară

Din dosarul moștenirii miliardarului Dinu Patriciu. Ce act i-a lăsat bogătașul fiului vitreg înainte să moară

De: Bogdan Stanescu 18/02/2018 | 00:00
Din dosarul moștenirii miliardarului Dinu Patriciu. Ce act i-a lăsat bogătașul fiului vitreg înainte să moară
Andrei Ștefan și soția lui, la nunta lor, din 2016

După moartea lui Dinu Patriciu, fiicele miliardarului, Ana și Maria, i-au deschis proces fratelui lor vitreg, Andrei Alexandru Ştefan. Ele cereau evacuarea acestuia din casa în care locuia după decesul tatălui său vitreg. Ana și Maria au pierdut procesul deschis la Judecătoria Sectorului 1, Andrei  având un as în mânecă în lupta dusă în instanță cu surorile sale vitrege, și anume un act pe care i l-a lăsat miliardarul în timp ce trăia, document pe care CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vi-l prezintă în exclusivitate. (CITEȘTE ȘI: S-a încheiat războiul pentru moştenirea lui Patriciu. Fiicele miliardarului au împărţit averea cu mama vitregă!)

Andrei Ștefan a depus la dosar un document în care demonstra că Dinu Patriciu a fost de acord ca el să locuiască în respectivul imobil din Sectorul 1 al Capitalei, miliardarul luându-l și în spațiu pe fiul său vitreg. „Pe fondul cererii, pârâtul a solicitat respingerea acțiunii ca neîntemeiată, cu obligarea reclamantelor la plata cheltuielilor de judecată, arătând că deține un titlu în baza căruia domiciliază în imobilul situat în București, ______________________, sector 1 din anul 2009, atât cu acordul mamei sale, cât și cu acordul defunctului Dan-Costache Patriciu (n.r.- numele din buletin al lui Dinu Patriciu), perioadă în care a întreținut imobilul și a achitat toate cheltuielile cu privire la acesta. În acest sens, pârâtul a învederat că deține declaratia autentificată sub nr. 899/02.02.2012 la BNPA Danacica M______ D______ si M______ A________ M________ prin care defunctul Dan-Costache Patriciu, coproprietar al imobilului, a declarat că este de acord ca pe o perioadă nedeterminată să-l ia în spațiu, în imobilul situat în ______________________, Sector 1, București, imobil proprietate personală, și Declarația autentificată de N____ N____ Jacques în St.M_____, prin care mama sa, Patriciu Dana Rodica, a declarat că este de acord ca pe o perioadă nedeterminată să ia în spațiu în imobilul situat în ______________________, Sector 1, București, imobil proprietate personală, pe fiul său Ștefan Andrei Alexandru”, se arată în dosarul de evacuare pe care Ana și Maria Patriciu i l-au deschis fratelui lor vitreg.

Andrei Ștefan a câștigat procesul la pas, Ana și Maria Patriciu fiind obligate la cheltuieli de judecată. „Respinge cererea de evacuare a pârâtului Andrei Alexandru Ștefan cu domiciliul procesual ales la Cabinet de avocat G______ C____ D__ situat în București, ____________________. 16, _______________, ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenție accesorie în interesul pârâtului formulată de intervenienta accesorie Patriciu Dana Rodica cu domiciliul procesual ales la SCA V____ ȘI ASOCIAȚII situat în București, ________________________. 30 A, __________, sector 1. Obligă reclamantele Ana Patriciu și Maria Patriciu, ambele cu domiciliul ales la S___ D_____ & ASOCIAȚII situat în sector 1, București, ________________________________, nr. 55, ______________ solidar, la plata către pârâtul Andrei Alexandru Ștefan a sumei de 7140 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Ia act că intervenienta accesorie Patriciu Dana Rodica va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunțare, care se depune la Judecătoria Sectorului 1 București. Pronunțată în ședință publică astăzi, 16.02.2017”, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Actul prin care Andrei Ștefan a demonstrat în instanță că Dinu Patriciu a fost de acord ca fiul său vitreg să locuiască în imobilul respectiv
Actul prin care Andrei Ștefan a demonstrat în instanță că Dinu Patriciu a fost de acord ca fiul său vitreg să locuiască în imobilul respectiv

Dinu Patriciu a fost foarte apropiat de fiul lui vitreg

Dinu Patriciu și fiul lui vitreg, Andrei Ștefan, au fost foarte apropiați. Miliardarul a ținut mult la fiul său vitreg, la un moment dat chiar încredinţându-i pe mână conducerea Adevărul Holding. În aceste condiții, actul pe care Andrei Ștefan l-a prezentat în dosar și pe care CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, l-a publicat în exclusivitate nu este surprinzător. (VEZI ȘI: Fiul vitreg al lui Dinu Patriciu, nuntă pe malul lacului. Şi-a dus mireasa la altar cu elicopterul!)

Dinu Patriciu a făcut, însă, tot posibilul pentru a o dezmoșteni pe mama lui Andrei Ștefan, Dana Patriciu. Suferind de cancer, Dinu Patriciu și-a făcut testamentul cu un an înainte de a muri. “Las fiicelor mele, Ana Patriciu și Maria Patriciu, o cotă totală de 82,5 % din întreaga mea avere, fostei soții, Sabina Patriciu, o cotă de 5% din masa succesorală, iar partenerei de afaceri Melanie Chen 12,5%”, decidea Dinu Patriciu prin testament. Dinu Patriciu s-a gândit, atunci când și-a făcut testamentul, și la posibilitatea ca divorțul de Dana Patriciu să nu fie finalizat în timpul vieții lui, lucru care s-a și întâmplat. “În ipoteza în care decesul meu ar interveni anterior pronunțării hotărârii de divorț, înțeleg să o dezmoștenesc (n.r.- pe Dana Patriciu) până la limita permisă de legea română, respectiv până la 1/8 din succesiunea mea, care reprezintă rezerva succesorală”, preciza Dinu Patriciu în testament.

Dinu Patriciu a murit pe 19 august 2014, la vârsta de 64 de ani, într-un spital din Londra. Omul de afaceri suferea de mai mulți ani de cancer și trecuse și printr-un transplant de ficat. Înainte de începerea crizei financiare, Dinu Patriciu era cel mai bogat om de afaceri din România, averea lui fiind estimată în 2007 de către revista Capital la 3,1 – 3,3 miliarde de dolari.

Dinu Patriciu ocupa atunci locul 1 în Top 300 Capital. După moartea afaceristului, Dana Patriciu, încă soția lui Dinu Patriciu în acte, deoarece divorțul nu fusese pronunțat, susținea că averea care urma să fie împărțită ar fi de două miliarde de euro, însă publicațiile de specialitate vehiculau o sumă mult mai mică, de circa 250 de milioane de euro.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la milionarul român
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Ce a apărut în locul în care Mădălin Păduran și-a pierdut viața în urmă cu două săptămâni. Motivul pentru care fotografiile cu tânărul în vârstă de 23 de ani au fost mistuite de flăcări
Ce a apărut în locul în care Mădălin Păduran și-a pierdut viața în urmă cu...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu o viteză de 160 km/h
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu...
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după decesul acestuia: „Nu au fost doar în mintea mea”
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele