Loredana Groza își serbează ziua de naștere. La mulți ani!

Publicat: 10/06/2019 | 07:45
Loredana Groza își serbează ziua de naștere. La mulți ani!

Loredana Groza împlinește astăzi 49 de ani, ocazie cu care CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, îi urează un sincer “La mulți ani!”

Loredana Groza s-a născut pe data de 10 iunie 1970 la Onești, județul Bacău. A început să cânte încă de la vârsta de 3 ani, pasiunea sa continuând în timpul școlii primare și în timpul liceului. În 1977 – în clasa I – a jucat în mai multe piese de teatru, una dintre ele („Problema problemei”) fiind montată pe scena Casei de Cultură din Onești. Printre pasiunile sale din școala generală s-au numărat – pe lângă muzică, fiind în corul școlii din clasa a V-a -, handbalul și învățătura.

Fiind pasionată de poezie, Loredana este acceptată în cenaclul literar „Sburătorul”, sub îndrumarea poetului Isbăsescu. A studiat vioara timp de 8 ani (de la vârsta de 6 ani până la vârsta de 14 ani) și a urmat cursuri de balet. A câștigat Premiul I la Festivalul regional „Retorta de cristal” (1984), iar la nici 14 ani, la faza națională a concursului „Cântarea României” de la Focșani, a fost remarcată de Dumitru Moroșanu și Zsolt Kerestely. Aceștia au chemat-o la București pentru a participa la preselecția concursului „Steaua fără nume”, deși vârsta minimă acceptată prin regulament era de 17 ani.

A fost nevoită să nu-și spună vârsta – având la acea dată doar 14 ani. A concurat cu Ramona Bădescu și Camelia Florescu. A câștigat „Steaua fără nume” în toate fazele, ultima etapă fiind în 1986. Probele au fost dure: dicție, recitare, cântat doar cu pianul, apoi cu orchestra Radiodifuziunii Române, un duet cu o vedetă consacrată (Loredana va cânta în duet cu Dorin Anastasiu). În 1985, Loredana Groza a câștigat Premiul I la Festivalul regional „Toamna Muzicală Băcăuană”.

La mulți ani, Loredana Groza!

Loredana Groza, peste 20 de albume de succes

Loredana Groza are o bogată activitate artistică, înregistrând peste 20 de albume care s-au bucurat și se bucură de mare succes. Totodată, Loredana Groza a jucat în multe filme de lung metraj și seriale.

– În 2006, a fost gazda MTV Romania Awards. În 2007 a cântat în deschiderea concertului lui George Michael de la București.

– În 2008 joacă rolul Rodiei în „Inimă de țigan” și „Regina” și realizează piesa „Tzuki”, în al cărei videoclip o imită pe Madonna din videoclipul Hung Up.

– În 2009 lansează albumul Sundance, înregistrat în Statele Unite, care abordează genurile o fuziune intre pop, electro, dance si rock și care este primul album al Loredanei în limba engleză.

– În 2010 lansează piesa brit-pop „Rain, Rain” La sfârșitul anului lansează Iubi Land, compus din 12 cântece de inspirație folclorică, concertul de promovare al acestui album fiind filmat în 3D.

– În 2012 lansează albumul ”Dragoste”.

– În 2015 lansează albumul ”Imaginarium”.

A fost jurat la Vocea României în primele 7 sezoane (2011-2017).

Citește și...