Lumea interlopă, zguduită din temelii. Cum a ajuns unul dintre liderii Clanului Sportivilor să jefuiască în Elveția

Publicat: 06/12/2019 | 12:10
Lumea interlopă, zguduită din temelii. Cum a ajuns unul dintre liderii Clanului Sportivilor să jefuiască în Elveția

Clanul Spotivilor se află, din nou, în centrul atenției, după ce DIICOT a anunțat că au fost puse în aplicare mai multe mandate de arestare pentru 7 persoane care au la activ mai multe furturi cu prejudicii mari și în ”bandă organizată” pe teritoriul Elveției.

Din informațiilor publicate în comunicatul DIICOT, unul dintre cei vizați este personaj ”reprezentativ” în cadrul conducerii ”grupării Sportivilor”, iar dacă vorbim despre lideri, atunci Valentin Băluș, zis Vali Nebunu, fratele fostului șef al grupării Sportivilor, cunoscut sub numele de Mircea Nebunu, întrunește toate ”condițiile”.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că doi dintre membrii reţelei infracţionale (dintre care unul reprezentativ din cadrul conducerii grupării ‘Sportivilor’ din municipiul Bucureşti) au săvârşit mai multe furturi cu prejudicii mari şi în bandă organizată pe teritoriul Elveţiei, iar pentru a se sustrage de la măsurile preventive instituite împotriva lor au coordonat şi organizat împreună cu ceilalţi cinci membri ai grupului repatrierea lor şi a copilului minor în ţară, în mai multe etape, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, în scopul de a îngreuna cercetările şi tragerea acestora la răspundere penală pentru faptele comise în străinătate”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Conform informațiilor obținute în timpul anchetei, Vali Nebunu ar fi ajuns în Eleveția pus ”pe furat”. I-a mers, o vreme, însă apoi a fost prins și arestat. Ulterior, lui Vali Nebunu i s-ar fi dat drumul, pentru a fi judecat în libertate, numai că a reușit să revină în România, trecând fraudulos frontiera. Pe data de 4 decembrie, Vali Nebunu a fost ”săltat”, faptele de care se face vinovat petrecându-se în anul 2017.

Citește și...