Luxemburgul abordează cu jucători amatori meciul de Cupa Davis cu România!

Publicat: 31/01/2018 | 07:00
Luxemburgul abordează cu jucători amatori meciul de Cupa Davis cu România!

Căpitanul nejucător al echipei Luxemburgului, Jean Goudenbour, a nominalizat un lot de tenismeni fără experienţă la nivel profesionist în vederea meciului cu România, din Cupa Davis.Între jucătorii selecţionaţi nu se află cel mai bun tenisman luxemburghez din ultimii ani, Gilles Muller, care ocupă locul 28 în clasamentul mondial. 

Nici ceilalţi doi jucători din clasamentul ATP nu au fost reţinuţi de Goudenbour, Alex Knaff aflat pe locul 1.261 la simplu şi Christophe Nickels, numărul 1.600 ATP.

Luxemburgul va veni la Piatra Neamţ cu Raphael Calzi jucător în vârstă de 20 ani aflat pe locul 1.534 la dublu, Christophe Tholl  în vârstă de 23 ani, fără clasamente, Ugo Nastasi (24 ani, fără clasamente) şi Robi Tholl (21 ani, fără clasamente).

Lotul României îi cuprinde pe Marius Copil care este pe locul 92 ATP la simplu, Horia Tecău, numărul 8 ATP la dublu, Florin Mergea (57 ATP la dublu), Nicolae Frunză (608 ATP la simplu), Bogdan Borza (796 ATP la simplu).

Meciul va avea loc în perioada 3-4 februarie, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ.

Acesta va fi primul meci pentru Gabriel Trifu în postura de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României.

România va juca în premieră cu echipa Luxemburgului.

La sfârşitul lunii octombrie, România a fost învinsă de Israel cu 5-0 la Ramat Hasharon, în meci de baraj pentru menţinerea în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Fără jucători de bază ca Marius Copil, Horia Tecău sau Florin Mergea, România a retrogradat după 24 de ani din Grupa I în Grupa a II-a (al treilea eşalon mondial).

                                         

Cristi P. 

Citește și...