Marius Copil, în finală la Sofia!

Publicat: 11/02/2018 | 07:00
Marius Copil, în finală la Sofia!

Tenismanul român Marius Copil, locul 93 în ierarhia mondială, s-a calificat în finala turneului de la Sofia, prima în circuitul ATP din cariera sa, după ce l-a învins pe slovacul Jozef Kovalik, cu 6-4, 6-2, în semifinalele acestei competiţii cu premii totale de 501.345 euro. Marius Copil (27 ani) s-a impus după o oră şi 16 minute în faţa unui adversar venit din calificări (25 ani, 187 WTA), având 8 aşi, faţă de 2 ai slovacului. 

Arădeanul nu i-a permis lui Kovalik să îşi creeze nicio minge de break. Marius Copil, la cea mai mare performanţă din carieră, şi-a asigurat un cec de 47.105 de euro şi 150 de puncte ATP, Kovalik câştigase singurul duel cu Copil, anul trecut, la turneul challenger de la Sophia Antipolis (Franţa), cu 4-6, 6-2, 6-2, în primul tur. În ultimul act, Copil îl va înfrunta pe bosniacul Mirza Basic care l-a învins surprinzător pe elveţianul Stan Wawrinka, principalul favorit, la câştigarea turneului.

„Prima finală ATP…chiar sună foarte bine. Am mai avut o asemenea experienţă când am făcut finala la Bucureşti. Chiar dacă a fost la dublu, a însemnat multe pentru mine. Am făcut un joc solid şi agresiv. Nu am avut emoţii, eram concentrat la fiecare minge şi aveam în gând planul pentru fiecare minge lovită. Top 100 rămâne un sentiment aparte. Deocamdată, sunt în turneu şi nu mă pot bucura înainte de a termina de jucat. Dar, pot spune că pregătirea din decembrie si înfrângerea de la Australian Open m-au făcut să schimb ceva. Încrederea creşte cu fiecare meci ce trece. Văd că jocul meu este tot mai legat”, a declarat Marius Copil.

Finala dintre Copil şi Basic va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 2 începând cu ora 17:00.

                                  

Cristi P.