Meteo joi, 5 decembrie 2019. Specialiştii nu vin cu veşti bune

Publicat: 04/12/2019 | 17:56

Vremea va fi rece dimineaţa şi noaptea, însã la orele amiezii valorile termice se vor situa în jurul celor normale în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult senin, dar local în zonele joase de relief, cu precãdere la începutul zilei şi pe parcursul nopţii, se vor semnala nori stratiformi sau ceaţã.

Prognoză 5 decembrie 2019

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, izolat pânã spre -20 de grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral, spre 2…3 grade.

Presiunea atmosferică va scãdea dinspre nord-vest, dar regimul baric se va menţine distinct anticiclonic.

Organizația Meteorologică Mondială: Acest deceniu este cel mai cald din istorie

Deceniul 2011-2020 va fi cel mai cald din istoria înregistrărilor meteorologice, a anunțat Organizația Meteorologică Mondială (OMM), în cadrul Conferinței ONU privind schimbările climatice de la Madrid, informează site-ul agenției DPA.

“Suntem departe de a atinge țintele stabilite în cadrul Acordului climatic de la Paris. Dacă nu luăm măsuri urgente în prvința schimbărilor climatice, ne vom apropia de o creștere cu peste trei grade Celsius a temperaturilor la nivel mondial până la sfârșitul acestui secol”, a declarat Petteri Taalas, secretarul general al OMM.

Temperatura medie globală a fost, în primele nouă luni ale acestui an, cu 1,1 grade peste nivelul înregistrat înaintea Revoluției Industriale, a mai informat OMM, ceea ce înseamnă că anul 2019 ar putea fi al doilea sau al treilea cel mai cald din istoria înregistrărilor meteo.

Citește și...