Novak Djokovic este marele favorit la Turneul Campionilor!

Autor:
Publicat: 07/11/2019 | 10:05
Novak Djokovic este marele favorit la Turneul Campionilor!

Turneul Campionilor de la Londra va decide liderul mondial la finalul sezonului. Momentan, Rafael Nadal deține prima poziție, alături de 640 de puncte avans, însă se luptă cu o accidentare musculară la abdomen, datorită căreia a abandonat la Paris Masters. În acest caz, Novak Djokovic a devenit principalul favorit atât al competiției londoneze, cât și la fotoliul de lider ATP.

Rafael Nadal va face parte din Grupa Andre Agassi, alături de rusul Daniil Medvedev, grecul Stefanos Tsitsipas și germanul Alexander Zverev. Ibericul a dus o lupta fantastică cu Medvedev la US Open, reușind să câștige titlul după 5 seturi spectacol. Anterior, Nadal îl spulberase în finala de la Canada Masters, însă rusul și-a făcut temele la „retur”. Cât despre meciurile cu Tsitsipas, Nadal nu a avut probleme până la meciul de la Madrid Open, unde grecul a fost jucătorul mai bun și a bifat primul succes în fața spaniolului. Zverev a câștigat Turneul Campionilor în sezonul trecut, după victorii cu Djokovic și Federer, însă nu a avut succes până acum cu Nadal, pierzând toate cele 5 dispute anterioare.

În Grupa Bjorn Borg, Novak Djokovic este marele favorit. Sârbul a câștigat 26 din cele 48 de meciuri directe cu Roger Federer, o rivalitate intrată în legendele tenisului. Cu Dominic Thiem, Djokovic conduce cu 6-3, însă austriacul și-a adjudecat 3 din ultimele 4 întâlniri directe, ultima chiar la Roland Garros, în acest sezon. Nole va deschide competiția duminică la ora 15:00, împotriva italianului Matteo Berrettini, jucător pe care îl va întâlni în premieră. În această grupă, va fi interesant și meciul dintre Federer și Thiem, elvețianul pierzând 4 din cele 6 partide directe, inclusiv finala de la Indian Wells, din 2019. Vor fi meciuri spectacol, cu un trofeu imens în joc, alături de distincția de numărul 1 în clasamentul ATP.

 

Programul de duminică la Londra

15:00 Novak Djokovic – Matteo Berrettini

21:00 Roger Federer – Dominic Thiem