Numărul morților provocate de uraganul Dorian, în Bahamas, a ajuns la cel puțin 50

Autor: Maria H.
Publicat: 10/09/2019 | 21:26
Numărul morților provocate de uraganul Dorian, în Bahamas, a ajuns la cel puțin 50

Numărul persoanelor decedate în urma uraganului Dorian care a devastat săptămâna trecută Arhipelagul Bahamas este de cel puțin 50, cele mai multe victime înregistrându-se pe insula Grand Abaco, a anunțat marți un oficial local, potrivit Reuters.

Persoanele evacuate, salvatorii și autoritățile estimează că numărul morților va crește în următoarele zile întrucât tot mai multe corpuri neînsuflețite sunt scoase de sub dărâmături într-un cartier complet distrus din orașul Marsh Harbor, situat pe insula Abaco.

Dorian a fost unul dintre cele mai puternice furtuni produse vreodată în Caraibe, fiind catalogat drept un uragan de categoria 5, viteza vântului atingând 320 de kilometri pe oră. S-a abătut peste Bahamas timp de aproape două zile, devenind cel mai puternic dezastru din istoria națiunii insulare.

Sursa foto: Al Jazeera

O mare parte din Insula Grand Abaco a fost distrusă în urma intemperiilor.

Reprezentanții organizațiilor umanitare au adus alimente și provizii în zonă.

Mii de oameni au fost evacuați din zonele cele mai grav avariate și au fost duși în adăposturi în capitala Nassau. Alte sute de persoane au ajuns în Statele Unite în căutare de securitate și resurse.

Aproximativ 90% din casele, clădirile și infrastructura din Marsh Harbour au fost avariate, conform Programului Alinmentar Mondial. Mii de oameni locuiesc într-o clădire guvernamentală, un centru medical și o biserică anglicană care au rămas în picioare în urma furtunii, dar au puțin sau chiar deloc acces la apă, curent și grupuri sanitare, a transmis organizația.

Citește și...