O singură surpriză în prima zi de ATP Next Gen Finals!

Autor: Sabin P.
Publicat: 06/11/2019 | 10:00
O singură surpriză în prima zi de ATP Next Gen Finals!

Suedezul Mikael Ymer, numărul 73 mondial, l-a învins pe francezul Ugo Humbert în 4 seturi, furnizând singura surpriză a zilei de debut la ediția 2019 a ATP Next Gen Finals. Humbert, numărul 55 mondial, este considerat un specialist pe suprafața indoor și unul dintre favoriții la trofeul de la Milano. Acum, jucătorul de mână stângă a pornit cu frâna trasă, însă mai are la dispoziție două partide pentru a obține calificarea în semifinale.

Primul duel al zilei i-a pus față în față pe Casper Ruud, fost la academia lui Rafael Nadal, deci un jucător căruia îi place zgura, respectiv Miomir Kecmanovic. Sârbul a câștigat destul de clar meciul, în 3 seturi, însă primele două în tie-break. Ruud a avut șansele sale, s-a ținut bine de adversar, însă nu a reușit să își adjudece vreo manșă. Imediat după, favoritul principal Alex De Minaur, a supraviețuit unei reveniri din partea lui Alejandro Davidovich Fokina, transand duelul în 4 seturi. Ibericul era și el într-o formă excelentă, anunțând practic un meci incrâncenat, de peste 3 seturi.

Aseară, în afară victoriei lui Ymer cu Humbert, am avut parte de încă o confruntare pe cinste. Jannik Sinner, noul „copil minune” al tenisului, a trecut de Frances Tiafoe, jucător mai mare cu 3 ani decât el, în 4 seturi. Cu această ocazie, italianul de 18 ani a devenit primul tenismen din țara sa ce câștigă un meci la ATP Next Gen Finals. Italienii au primit o invitație de fiecare dată, dar palmaresul era dezastruos, 0 victorii și 6 înfrângeri.

Programul zilei de miercuri la Milano

15:00 Casper Ruud – Alejandro Davidovich Fokina

16:30 Alex De Minaur – Miomir Kecmanovic

20:30 Frances Tiafoe – Ugo Humbert

22:00 Mikael Ymer – Jannik Sinner