Panică la Ministerul Sănătății. Un angajat a fost testat pozitiv cu COVID-19

Autor:
Publicat: 12/09/2020 | 10:53
Panică la Ministerul Sănătății. Un angajat a fost testat pozitiv cu COVID-19

Panică în clădirea Ministerului Sănătății, după ce un angajat a fost testat pozitiv cu COVID-19. După cum au informat angajații instituției, angajatul urmează să fie internat într-un spital de boli infecțioase, iar în interiorul clădirii urmează să fie luate măsurile necesare pentru igienizarea tuturor spațiilor.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis, vineri seara, că un angajat a fost depistat pozitiv la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV-2.

Potrivit informațiilor, persoana în cauză prezintă simptome ușoare și a fost plasată în izolare. În interiorul clădirii Ministerului Sănătății s-au luat toate măsurile necesare pentru igienizarea și dezinfectarea tuturor spațiilor, iar angajatul urmează să fie internat într-un spital de boli infecțioase, acolo unde va beneficia de tratament de specialitate din partea medicilor.

„În acest context, conform metodologiei, Direcția de Sănătate Publică a municipiului București va demara ancheta o epidemiologică. De asemenea, într-o etapă imediat următoare, vor fi luate măsurile necesare pentru igienizarea și dezinfectarea spațiilor de lucru din clădirea centrală a MS, precum și măsuri suplimentare pentru protecția angajaților”, au transmis reprezentanții MS.

Nou focar de COVID-19, în România

Nou focar de coronavirus la o fabrică de textile din Sibiu! 23 de persoane au fost infectate cu COVID-19, potrivit DSP.

„În urma anchetei au fost identificați un număr total de 91 de contacți, dintre care 66 sunt contacți de serviciu, iar 25 sunt contacți de familie. În ceea ce privește măsurile dispuse de DSP Sibiu, s-au izolat în spital toate cele 23 cazuri confirmate pentru evaluare clinică și paraclinică, s-a dispus carantina la domiciliu a contacților de serviciu și a familiilor acestora”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Sibiu.

În interiorul fabricii s-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor. Programul de lucru, încheierea programului și pauzele de masă au fost decalate pentru a evita posibile noi infectări. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică va efectua controale pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile stabilite.