Papa Francisc, eventuală demisie:”Sunt episcop și ar trebui să-mi decid plecarea.”

Publicat: 16/05/2018 | 10:40

În timpul unei slujbe, Papa Francisc a făcut o afirmație care a pus pe gânduri pe toată lumea. (AFLĂ AICI CUM POȚI CÂȘTIGA ȘI TU DE ACASĂ CHIAR ȘI 10.000 DE EURO LUNAR) Suveranul Pontif a mărturisit că trebuie să-și decidă plecarea. De altfel, nu este pentru prima dată când face asemenea afirmații. (CITEȘTE ȘI: PAPA FRANCISC LE-A CERUT SCUZE VICTIMELOR ABUZURILOR SEXUALE: ”AM SIMŢIT CĂ SUFEREA!”)

Papa Francisc, în vârstă de 81 de ani a sugerat că ar trebui să-și decidă plecarea asemenea Sfântului Pavel care s-a retras pentru a-i ajuta pe alții aflați în nevoie. De asemenea, Suveranul Pontif i-a sfătuit pe episcopi să rămână în funcţii atât timp cât simt că pot aduce beneficii credincioșilor și nu doar de dragul carierei şi al câştigurilor materiale. (AFLĂ AICI CUM POȚI CÂȘTIGA ȘI TU DE ACASĂ CHIAR ȘI 10.000 DE EURO LUNAR)

„Când citesc asta, mă gândesc la mine, pentru că sunt episcop și ar trebui să-mi decid plecarea.”, a declarat Papa Francisc. (CITEȘTE ȘI: PAPA FRANCISC A FĂCUT O MĂRTURISIRE NEOBIŞNUITĂ ÎN DIRECT. CE A RECUNOSCUT CĂ FACE ÎN TIMPUL SLUJBELOR RELIGIOASE)

Nu este pentru prima oară când Papa Francisc aduce în discuție o eventuală retragere

Nu este pentru prima dată când Suveranul Pontif aduce în discuție o eventuală retragere din funcție. În trecut, Papa Francisc a spus că Papa Benedict al XVI-lea, care a demisionat în 2013, a “deschis o ușă” pentru succesorii săi. Tot atunci, el a precizat că nu a avut în vedere o papalitate de lungă durată, dar nu a spus în mod explicit dacă și când se va retrage.

 

 

Citește și...