Papa Francisc, întrunire cu liderii Bisericii catolice pentru a discuta despre cazurile de abuz sexual

Publicat: 12/09/2018 | 18:24

Papa Francisc a convocat liderii Bisericii catolice din toată lumea pentru a discuta despre modul în care pot fi evitate comportamentele sexuale nepotrivite și despre protejarea copiilor, iar întrunirea a fost programată în perioada 21 – 24 februarie 2019, potrivit nytimes.com. (VEZI ȘI: CUM POȚI CÂȘTIGA 10.000 DE $ LUNAR)

Summit-ul, unicul de acest tip, a fost anunțat miercuri, cu o zi înainte de o întâlnire a Papei Francisc cu cardinalii și episcopii din SUA, în contextul unor dezvăluiri recente privind cazuri de abuz sexual pe care oficiali ai bisericii ar fi încercat să le mușamalizeze. Întrunirea din februarie, de la Vatican, va fi condusă de cardinalul Daniel DiNardo, președintele Conferinței episcopilor catolici din SUA. (CITEȘTE ȘI: PAPA FRANCISC RECOMANDĂ CONTROLUL PSIHIATRIC ÎN CAZUL COPIILOR HOMOSEXUALI)

DiNardo vrea ca Papa Francisc să dea undă verde pentru o anchetă

DiNardo vrea ca Papa Francisc să dea undă verde pentru o anchetă a Vaticanului privindu-l pe fostul arhiepiscop de Washington Theodore McCarrick, care a demisionat în luna iulie după acuzații că ar fi abuzat sexual un băiat de altar în urmă cu 47 de ani. DiNardo i-a acuzat pe liderii bisericii că au ascuns abuzurile sexuale ale lui McCarrick timp de mai mulți ani. (SUPER OFERTĂ DE ANGAJARE)

Vaticanul avea informații despre acest abuz și despre faptul că McCarrick ar fi invitat studenți de la facultatea de religie la casa sa de vacanță și în patul său, a mai spus acesta. Se va lua în discuție și un raport care arată că peste 300 de preoți din Pennsylvania au abuzat sexual minori în ultimii 70 de ani. (VEZI ȘI: PAPA FRANCISC, REACȚIE DURĂ LA ADRESA FEMEILOR: ”NEGLIJEAZĂ COPIII PENTRU CARIERĂ, ÎI SACRIFICĂ SAU …”)

Săptămâna trecută, procurorul general al New York-ului, Barbara Underwood, a solicitat oficial diocezelor romano-catolice din statul american să ofere documente legate de acuzații de abuz sexual, plăți făcute posibilelor victime și rezultate ale unor anchete interne. (VEZI CUM ÎȚI POȚI LUA APARTAMENT ÎN BUCUREȘTI ÎN 6 LUNI)

Citește și...