Percheziții în Ilfov, la domiciliul unor persoane acuzate de contrabandă cu țigări

Autor: A.N.
Publicat: 16/11/2019 | 18:13
Percheziții în Ilfov, la domiciliul unor persoane acuzate de contrabandă cu țigări

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Ilfov au făcut două percheziții la domiciliile unor persoane din București, acuzate că au comercializat țigări de contrabandă. În acest caz sunt vizați un român și un iordanian.

Poliția Ilfov a transmis, sâmbătă, că persoanele bănuite comercializau pe raza județului, în mod clandestin, țigări de contrabandă, cu timbru de acciză din altă țară. În timpul anchetei desfășurate, polițiștii ilfoveni au depistat în flagrant un autovehicul, care venea dinspre Prahova spre Ilfov, și în care erau transportate țigarete de contrabandă ce urmau să fie comercializate.

De asemenea, în urma investigațiilor, polițiștii au descoperite două mașini abandonate, în care se afla o cantitate însemnată de țigări. În urma perchezițiilor din cele două locații, precum și la cele trei vehicule, au fost găsite 18.800 de pachete conținând 376.000 de țigarete.

Cinci persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov pentru continuarea cercetărilor, două dintre ele fiind reținute pentru 24 de ore, urmând ca acestea să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, sâmbătă, cu propuneri legale.

Până în prezent, prejudiciul stabilit este în valoare de aproximativ 233.000 de lei. Întreaga cantitate de țigări, precum și cele trei autoturisme au fost confiscate. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria Buftea, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Citește și...