Pericolul nu a trecut! Specialiștii avertizează: Trebuie să fim pregătiți pentru al doilea val de pandemiei

Publicat: 15/05/2020 | 09:24
Pericolul nu a trecut! Specialiștii avertizează: Trebuie să fim pregătiți pentru al doilea val de pandemiei

Coordonatoarea pe partea tehnică a echipei de răspuns la coronavirus a Organizației Mondiale a Sănătății, Maria Van Kerkhove, a avertizat că noul Covid-19 începe să reapară în mai multe locuri în care fusese deja suprimat. Vezi AICI ce transmit oficialii.

Kerkhove susține că mai multe dintre locurile care au câștigat, inițial, lupta împotriva virusului se confruntă, acum, nu un al doilea val de infecții, dând exemplu țări precum Coreea de Sud, Singapore și Wuhan, orașul de unde ar fi început pandemia. (VEZI ȘI AICI: O TÂNĂRĂ INFECTATĂ CU COVID-19 A NĂSCUT GEMENE LA SPITALUL DIN SFÂNTU GHEORGHE! CE AU DESCOPERIT MEDICII DUPĂ CE LE-AU TESTAT PE TOATE PENTRU CORONAVIRUS)

Oficial OMS: ”Virusului îi place să găsească oportunităţi pentru a reapărea”

Motivele care au dus la reapariția virusului diferă de la un loc la altul, de exemplu, în Seul a pornit de la cluburile de noapte, iar în Singapore virusul apare în special în zona căminelor în care locuiesc imigranții care lucrează în metropolă.

„Dar ceea ce este cu adevărat important este că în China, Coreea sau Singapore, există sisteme de identificare rapidă a virusului şi urmărirea contacţilor celor infectaţi. În plus, ei nu au lăsat garda jos niciodată. Aceasta este o lecţie pentru toate ţările. Virusului îi place să găsească oportunităţi pentru a reapărea, pentru a se dezvolta din nou. Şi trebuie să fim pregătiţi pentru asta”, a declarat oficialul OMS, citat de CNN. (CITEȘTE ȘI: IMAGINI FABULOASE DE LA VILA LUI CATARAMĂ! ESTE TESTAT PENTRU CORONAVIRUS + CE I-A CERUT MEDICULUI ESTE ULUITOR)

Citește și...