Poliția a anunțat că va face un control pirotehnic tuturor mașinilor parcate în Piața Victoriei

Publicat: 10/08/2018 | 10:07
Poliția a anunțat că va face un control pirotehnic tuturor mașinilor parcate în Piața Victoriei

Poliția Capitalei a anunțat, vineri dimineață (10 august), că a cerut Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) efectuarea unui control pirotehnic preventiv al maşinilor parcate în zona Piaţa Victoriei, acolo unde va avea loc un protest.

„La solicitarea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratul General al Poliției Române prin Biroul Pirotehnic ne oferă sprijin pentru efectuarea unui control pirotehnic preventiv”, transmite Poliția Capitalei, potrivit Mediafax. Primăria Capitalei a anunțat că protestul din 10 august nu are organizatori, deoarece persoanele chemate la discuții privind organizarea manifestării au refuzat să semneze protocolul aferent și „să-și asume răspunderea”, instituția subliniind că o simplă notificare este nulă din punct de vedere legal. Verificarea vizează mașinile parcate în zona Piața Victoriei, polițiștii precizând că scopul este asigurarea protecției cetățenilor ce se vor afla în această zonă.

Mesajul Jandarmeriei

Reprezentanții Jandarmeriei au precizat că forțele de ordine nu vor tolera violența.

„Jandarmeria nu va face estimare a numărului de participanți, nu avem obligația legală. Sunt afirmații, îndemnuri la violență, ură și intoleranță, amenințări cu moartea la adresa jandarmilor. Autoritățile nu tolerează astfel de atitudini, nu acceptăm insubordonarea civică și violența. Toți cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde. Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetățenii, noi asigurăm ordinea, siguranța manifestanților și a celorlalți . Recomandăm tuturor să se delimiteze de astfel de atutudini. Jandarmeria este o instituția apolitică, nu suntem trupe pretoriene”, a anunțat, joi, locotenent colonel Marius Militaru, șef comunicare Jandarmeria Română.

Numărul jandarmilor care vor fi prezenți, vineri (10 august), pentru a asigura ordinea la mitingul din Piața Victoriei va fi dimensionat gradual în funcție de numărul protestatarilor.

„Dacă va fi nevoie de suplimentare, o vom face. Recomandările noastre către oameni sunt să adopte un comportament civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele și să anunțe comportamentele antisociale. La ultimele evenimente au fost incidente cu forțele de ordine. Am avut jandarmi mușcați, zgâriați, loviți. Nu ne facem singuri dreptate. Jandarmii au obligația de a sancționa comportametele antisociale. Solicităm să nu vină cu bagaje voluminoase, iar cei cu copii să stea la depărtare de cei cu comportament antisocial. Există mereu un grup restrâns care provoacă. Să se delimiteze de grupurile acestea. Cu toții vrem să ajungem sănătoși acasă”, a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

 

Citește și...