Rafael Nadal mai renaște o dată din propria cenușă!

Autor:
Publicat: 14/11/2019 | 11:31
Rafael Nadal mai renaște o dată din propria cenușă!

Rafael Nadal părea doborât, învins, eliminat de la Turneul Campionilor. Dar ibericul renaște că pasărea Phoenix încă o dată, pentru a câtea oară în cariera sa? Rusul Daniil Medvedev a condus cu 7-6, 3-6, 5-1, a avut minge de meci dar totuși a cedat setul decisiv în tie-break. Astfel de meciuri îi dau o forță teribilă lui Rafa, ce devine un candidat cu argumente la calificarea în semifinale.

Nadal a recunoscut după meci că o astfel de victorie se întâmplă o dată la 1000 de partide. A șters cu o scurtă magică mingea de meci a lui Daniil Medvedev, a câștigat 5 game-uri consecutive și a reușit să triumfe în tie-break-ul setului decisiv, scor final 6-7, 6-3, 7-6. A fost al doilea duel epic în mai puțin de 24 ore, după cel câștigat de Dominic Thiem în fața lui Novak Djokovic, cu același scor. Acum Nadal își poate îndrepta atenția spre partida de vineri cu Stefanos Tsitsipas.

Grecul l-a dezintegrat și pe Alexander Zverev, scor 6-3, 6-2, obținând calificarea în careul de ași, la prima prezență la Londra. Tsitsipas a pierdut 4 din cele 5 întâlniri directe cu Nadal și se îndreaptă spre duelul de vineri fără presiune. Toți ceilalți 3 jucători din Grupa Andre Agassi au șanse să ajungă în semifinale, iar acest lucru va crește competivitatea. Când Nadal a fost la un nivel excelent, Tsitsipas nu a reușit să se țină aproape de iberic, bifand un singur succes cu acesta, la Madrid 2019, într-un moment în care Rafa avea probleme. Și-a reglat de atunci jocul, pare să fi depășit problemele abdominale din octombrie, iar acum este favorit să treacă și de Tsitsipas.

 

Programul zilei de joi la Londra

16:00 Dominic Thiem – Matteo Berrettini

22:00 Novak Djokovic – Roger Federer