Rareș Demian s-a sinucis chiar de Ziua Națională a României. S-a spânzurat cu tricolorul

Publicat: 02/12/2019 | 11:15

Rareș Demian s-a sinucis duminică, 1 decembrie, când a fost sărbătorită Ziua Națională a României. Cei care au făcut descoperirea teribilă au fost șocați când i-au văzut trupul. Deocamdată, nimeni nu știe care a fost motivul pentru care președintele Asociației Culturale „Valea Dacilor” a recurs la acest gest extrem.

Rareș Demian s-a sinucis de Ziua Națională a României

Rareş Demian a fost găsit mort în această dimineaţă, în Orăștioara de Sus, Hunedoara. Primele informații din anchetă arată că acesta și-a pus capăt zilelor într-un mod înfiorător. El s-a spânzurat de balustradă cu ajutorul unui tricolor, relatează ziardehunedoara.ro. Polițiștii au deschis o anchetă.

“Se fac cercetări cu privire la circumstanțele în care a survenit decesul bărbatului de 33 de ani. Din primele verificări, trupul acestuia nu prezenta urme de violență, neexistând suspiciuni de comiterea vreunei fapte penale. Cauzele morții vor fi stabilite în urma necropsiei cadavrului”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Decesul fulgerător a președintelui Asociației Culturale „Valea Dacilor” a provocat multă durere în rândul rudelor și al prietenilor. Pe pagina de Facebook a tânărului de 33 de ani curg zeci de mesaje de condoleanțe. “Dimineața am vrut să te sun pentru că nu vorbisem de vreo 3 luni și m-am luat cu diverse ca de obicei. Ceva mă făcea să mă gândesc la tine. Acum am înțeles de ce. Te-am simțit frate! Drum lin Rareș și… ne vom întâlni curând”, a scris Gabriel Boga pe o rețea de socializare. Teodora Porumb a notat în memoria acestuia: Rareș, vei fi îngerul nostru acum. Am încredere că va fi de folos trecerea ta pe celălalt tărâm. Vom continua misiunea! Te iubim și ne rugăm pentru trecerea ta lină. Ne vom reîntâlni într-o zi. Viața e un mister…”. Iar Paul Cheptea a notat pe Facebook: Dumnezeu să te odihnească în Rai, alături de strămoșii daci pe care atâta i-ai iubit! O să ne lipsești. Drum lin și multă lumină acolo, Rareș….

"Ciao blondo ne vedem la anul iti multumesc pt tot"mi.ai spus in soapta in timp che ne luam ramas bun. Eu iti multumesc…

Publicată de Olariu Loredana pe Duminică, 1 decembrie 2019

Rareș Demian, președintele Asociației Culturale „Valea Dacilor”

Pasionat de trecutul înaintașilor noștri, Rareș Demian, în calitate de președinte al Asociației „Valea Dacilor”, s-a implicat în organizarea de evenimente cu tematică istorică. Festivalul de reconstituire istorică „Frăția Lupilor”, care a ajuns în acest an la a III-a ediție, a fost una dintre manifestările care l-au avut ca organizator. Pentru cei care l-au cunoscut, Rareș părea că își dedică tot timpul și toată energia pentru păstrarea valorilor strămoșești. Împreună cu ansamblul de dansuri tradiționale, hunedoreanul a fost la Roma, unde a jucat Călușul la „Natale di Roma”, sărbătoare europeană dedicată fondării fostei Capitale a Imperiului Roman.